Ypač žiemos metu stengiamės valgyti mažiau gyvūninės kilmės baltymų (mėsos) ir ieškoti vertingų augalinių baltymų. Kadangi stengiamės mažiau vartoti angliavandenių, sėklų ar riešutų miltai dažnai patenka į mūsų duonos tešlą.
Baltyminės bandelės 20vnt. Išeiga – 1kg.
Reikės:
A:
- 200 g čederio sūrio;
- 30 g česnako;
B:
- 200 g saulėgrąžų miltų (galima keisti migdolų miltais);
- 100 g kokosų miltų;
- 50g sumaltų moliūgų sėklų;
- 10 g džiovintų jūros kopūstų;
- 5 g druskos;
- 1 a.š. sodos.
C:
- 1 mocarelos sūrio pakuotė 220g/125g;
- 3 kiaušiniai;
- 290 g vandens ar augalinio pieno.
Gaminimo eiga:
- Sūrį ir česnakus sudėti į plakiklį ir sumalti kuo smulkiau. 10sek./7. Palikti inde.
- Suberti į plakiklio indą B ingredientus ir viską permalti su sūriu. 20 sek./6. Išpilti į maišymo dubenį.
- Į plakiklio indą supilti kiaušinius, vandenį, mocarelos rutuliuką su skysčiu ir suplakti iki vientisos konsistencijos. 40sek./8. Išpilti prie sausų ingredientų. Išmaišyti, užminkyti tešlą.
- Formuoti 20 vienodų rutuliukų, sudėti į kepimo skardą ant kepimo popieriaus ir kepti 170C/30min. su oro pūtimu. Orkaitė visada kepiniams turi būti įkaitinta! Atvėsinti. Puošti sezamo sėklomis.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes