Mano mažoji 4 metukų princesė aplankė senelius – t.y. mane su vyru, ir paprašė močiutės obuolių pyrago su aguonomis… Teko Gilei su seneliu surinkti nukritusius alyvinius obuolius nuo obels, kurią kažkada sodino Gilės mama su broliu. Abu pjaustė obuolius, o man beliko užmaišyti tešlą. Totali kūryba, kuri pasiteisino 100 proc! Rekomenduoju Kalėdas prisiminti vasarą, nes aguonų sėklos yra labai maistingos, nesukelia alergijos ir rekomenduojamos nėščioms ar neseniai pagimdžiusioms moterims.
Visa orkaitės skarda bus skanaus, kvapnaus vasariškai kalėdiško alyvinių obuolių – aguonų pyrago…
Įkaitinkite orkaitę, patepkite skardą ghee sviestu ar kokoso aliejumi, pabarstykite drožlėmis ar maltais riešutais.
700 g obuolių-supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis
Tešlai:
- 300 g aguonų
- 100 g kokoso drožlių arba 1/2 šviežio kokoso sumalti iki drožlių
- 200 g džiovintų slyvų
- 500 g riebaus natūralaus jogurto (naudoju avies pieno)+ 1 a.š. sodos
- 150 g minkšto ar tirpinto sviesto
- 6 L kiaušiniai
Sausi ingredientai:
- 1 a. š. cinamono
- 100 g SUKRIN ar kito sveiko saldiklio/ arba 150 g razinų
- 50 g Fiberfin atsparios krakmolingos ląstelienos arba tapijokos miltų/dar gali būti 2 š krakmolo
- 200 g avižų miltų/ riešutų miltų
Alyvinių obuolių – aguonų pyragas gaminamas:
- sumalti aguonas ir kokoso drožles, sumaišyti su sausais ingredientais
- Į plaktuvą sudėti kiaušinius, jogurtą su soda ir sviestą-suplakti iki košelės apie minutę. Išpilti prie sausų ingredientų
- Įmaišyti į tešlą pasmulkintas džiovintas slyvas, supjaustytus obuolius ir viską kruopščiai išmaišyti.
- Supilti į paruoštą skardą, išylyginti ir keptiapie 45min./165min. su oro pūtimu, kol gražiai paskrus paviršius. Pjaustyti atvėsintą. Puikiai laikosi 4-5 dienas, nedžiūsta, atrodo kaip ką tik keptas.
Mielų akimirkų su brangiausiais linki Jums subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes