AGUONINIAI KEKSIUKAI
(16 vnt. po 72g. Viso kepinio svoris – 1150 g.)
INGREDIENTAI:
A:
- 500 g aguonų;
- 100 g eritritolio
B:
- 1 pipetė stevijos;
- 6 kiaušiniai;
- 200 g ištirpinto sviesto;
- 150 g jogurto + 1 a.š. sodos.
C:
- 100 g migdolų miltų
Gaminimo eiga:
- A ingredientus suberti į mikserio indą ir malti 1 minutę didžiausius greičiu. 1min/10. Palikti inde.
- Supilti į plakiklio indą B ingredientus ir viską suplakti vėl 1 min/10. Palikti inde.
- Suberti miltus ir vėl suplakti 1 minutę /10. Išpilstyti į keksiukų formeles ir kepti apie 30min/170C su oro pūtimu, kol keksiukai gražiai iškils ir vos paruduos.
- Atvėsinti ir išimti iš formelių. Šventėms keksiukus galima papuošti ištirpintu šokoladu, pabarstukais.
Maistinė vertė 100g produkto (1,5 keksiuko):
- 100g – 420kcal
- Baltymų – 14,17g
- Angliavandenių -12,7 g
- Iš kurių skaidulų – 9,9 g
- Natūralių cukrų – 0,6 g
- Cukrų – 1,62 g
- Riebalų – 40,44g
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Su Šv.Ķalėdom