Kalėdų tortas – tinka KETO

Kerobo ankštys dėl savo maistinių savybių gausos Kretos gyventojams padėjo išgyventi karą, sausras, nederlių, alkį, nepriteklių. Gaila, kad dabar, gyvendami pertekliuje, pamirštame arba nenorime į savo virtuvę įsileisti nuo seno žinomų ir maistine verte turtingų produktų. Dažnai, norėdami “pamaloninti” šeimą ir svečius, kepiniams ir desertams renkamės beverčius rafinuotus miltus, cukrų, džiaugiamės puriais keksiukais ir tortukais, o po to skundžiamės dėl sveikatos sutrikimų.

Myliu savo šeimą, draugus ir visus Jus, todėl iš širdies rekomenduoju pačius sveikiausius produktus. Savo mėgstamuose kepiniuose rafinuotus, su glitimu, sveikatą žalojančius miltus keiskime į riešutų, sėklų ir kerobo miltus. Rinkimės teisingus saldiklius ir nereikės pergyventi, kad va, negalima valgyti to ar kito… Mėgaukitės ,,saugiais”, skaniais ir sveikais desertais net per šventes!

Nuoširdžiai, Rita.

Kalėdų tortas – tinka KETO:

Reikės: 2 formų 22cm dydžio. Išeiga: 1kg (10 porcijų).

Biskvitams:

A ingredientai:

B ingredientai:

  • 190 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto
  • 6 kiaušiniai (300 g be lukšto)
  • 280 g natūralaus jogurto

Kremui:

Papuošimui:

Gaminimo eiga:

  1. Sulaužyti šokoladą, sudėti į plakiklio indą ir suberti visus A ingredientus. Viską sumalti iki miltų. 30sek./10. Išpilti į tešlos maišymo dubenį.
  2. Supilti B ingredientus į plakiklį ir suplakti iki putų. 1min./7. Išpilti į maišymo dubenį ir kruopščiai sumaišyti su sausais ingredientais.
  3. Tešlą padalinti į dvi silikonines formas, išlyginti (galima švelniai išlyginti vandeniu sudrėkintais delnais) ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 30 min./175C su oro pūtimu. Vieną kartą reikėtų sukeisti kepinius vietomis: t.y. kas kepė apačioje, perdėti į viršų.
  4. Iškeptus biskvitus atvėsinti, atsargiai išversti ar išimti iš formos.

kalėdų tortas

Kremo gamyba:

  1. Šaldytas uogas atitirpinti, bet ne iki galo, kad nepaleistų viso skysčio. Dėti į plakiklį ir suplakti. Uogų masė turi būti minkšto kremo konsistencijos.
  2. Sudėti stevija, rikotos sūrį, užberti kerobo tirštiklio ir greitai suplakti.20sek./10. Kremas taps kaip tepamas sūrelis. Konsistencija priklausys kiek skysčio buvo uogose. Jei pastebėsite, kad kremas per skystas, dar galima įberti kiek šio nuostabaus tirštiklio.

kalėdų tortas

Formavimas:

Ant lentelės patieskite maistinę plėvelę, ant jos dėkite vieną biskvitą, užtepkite truputį daugiau nei pusę kremo. Dėkite kitą biskvitą ir užtepkite likusį kremą. Išlyginkite ir puoškite. Palikite pastovėti 6-12 val. Tuomet tortą su plėvele perkelkite atsargiai ant serviravimo padėklo ir atsargiai ištraukite plėvelę.

1 porcijos 100g maistinė vertė:

100 g/ kcal Baltymai, g Riebalai, g Angliavanadeniai, g
417 11 g 33 g 12 g

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Kalėdų tortas – tinka KETO