Pastarnokai

pastarnokai

Jei užeinu į turgų ar Lidl parduotuvę, tai būtinai į krepšelį patenka ir pastarnokai. Man jie patinka dėl savo malonaus kvapo ir nuostabaus salstelėjusio skonio. Retai jį apdoroju termiškai, o daugiausia valgome žalią.

Eteriniai aliejai (350 mg proc.) lemia stiproką šakniavaisių kvapą. Šių baltųjų garbanotų šaknelių poveikis panašus į ženšenio arba žaliosios arbatos: jos tonizuoja, teikia žvalumo, stimuliuoja smegenų veiklą. Šiose šaknelėse esantys eteriniai aliejai didina fizinį bei seksualinį aktyvumą. Fosforas ir chloras ypač naudingas plaučių ir bronchų gydymui, todėl šakniavaisių sultys – puikus maistinis papildas sergantiems tuberkulioze, plaučių uždegimu, o silicis ir siera stiprina nagų struktūrą. Kalis – vienas iš smegenų veiklos gerinimo elementų.

Pastarnokai pasižymi efektyviu tonizuojamuoju poveikiu ir tinka kaip profilaktikos priemonė nuo daugelio ligų. Pagrindinės savybės:

  • Varo šlapimą;
  • Padeda nuo kosulio;
  • Malšina skausmus;
  • Stiprina imuninę sistemą;
  • Gerina apetitą;
  • Reguliuoja virškinamojo trakto veiklą ir medžiagų apykaitą.
Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė

Kursai internetu

Jei norite išmokti tvarkingai maitintis pagal savo amžių, aktyvumo lygį ir gyvenimo būdą, esu pasiruošusi Jums padėti. Kursų internetu metu Jus išmokysiu išgirsti savo organizmo siunčiamus signalus, susitvarkyti mitybą, pagerinti savijautą ir išvaizdą.

Sužinokite daugiau

Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.