Oranžinės gražuolės

Morkos išgarsėjo visame pasaulyje, dėl manomo vitamino A teigiamo poveikio akims, tačiau tai tebuvo mitas. Šis mitas atsirado II pasaulinio karo metu, kai Britų kariai, galėjo sėkmingai numušti Vokiečių lėktuvus naktį. Britanijos mūšio metu, Karališkosios oro pajėgos išplatino reklaminę kampaniją, kurioje teigiama kad jų pilotai naudoja daug morkų ir taip pagerina savo gebėjimą matyti tamsoje. Tai padėjo nuslėpti efektyvų radarų technologijų naudojimą numušant lėktuvus. Nors tai buvo tik triukas, padėjęs apgauti vokiečius, dalis tiesos tame yra, vitaminas A tikrai gali pagerinti regėjimą, bet tik jeigu žmogaus organizme yra jo trūkumas.

Geriausia vartoti šviežias morkas, jose yra gausu vitaminų, mineralų, maistinių skaidulų. Jos nekaloringos (100 gramų – 41 kalorija), jose praktiškai nėra riebalų ir visiškai nėra cholesterolio, todėl puikiai tinka laikantis dietos ar turint antsvorį,

Morkos gerina ląstelių regeneracijos procesus, didina pagrindinių antioksidantų kiekį kraujyje ir stiprina imuninę sistemą, ypač pagyvenusių žmonių, stimuliuoja sveikų ląstelių augimą bei mažina riziką susirgti vėžiu.

Kadangi turi daug kalio druskų, morkos – puikus maistas sergantiesiems širdies bei kraujagyslių ligomis, ateroskleroze, kenčiantiesiems nuo per didelio spaudimo.

Vienas komentaras po “Oranžinės gražuolės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *