Ingredientai:
Ryžiams:
- 180g. basmati arba suši ryžių
- 3 v.š. ryžių acto
- 1 a.š. eritritolio
- 0,5 a.š. druskos
- sezamo sėklų (pagal skonį)
Lašišai:
- 40ml. probiotinės ląstelienos sirupo “Nick’s Fiber Syrup Maple”
- 1 v.š. kepintų sezamų aliejaus
- 4 v.š. ,,Coconut Aminos” padažo
- 2 skiltelės česnako
- 1 v.š. ryžių acto
- 2 lašišos filė gabalėlių
- laiškiniai svogūnai
- pusė prinokusio avokado
Eiga:
- Išverdame ryžius pagal pakelio instrukciją ir kol jie verda paruošiame ryžių actą: į dubenėlį pilame ryžių actą, beriame eritritolį ir druską, kaitindami ant silpnos ugnies maišome kol jie ištirpsta acte (bet neužviriname).
- Tuomet išvirus ryžiams ant jų supilame paruoštą ryžių actą ir išmaišome medine mentele.
- Keptuvėje paskrudiname sezamo sėklas ir jas įmaišome į ryžius.
- Paruošiame “teriyaki” padažą: indelyje sumaišome ,,Coconut Aminos” padažą, skrudintų sezamų aliejų, ryžių actą, “Nick’s Fiber Syrup Maple” sirupą ir smulkintą česnaką.
- Lašišą supjaustome kubeliais.
- Padažą supilame į keptuvę ir kaitiname, kartais pamaišydami, ant vidutinės ugnies, pradėjus burbuliuoti sumažiname kaitrą ir nuolat maišome kol padažas sutirštėja.
- Tuomet į keptuvę suberiame lašišos gabalėlius ir maišome, kad lašiša pasidengtų padažu. Toliau kepame retkarčiais maišydami, kol lašiša gražiai apskrunda ir iškepa iki pageidaujamo lygio (viso apie 5min.)
- Į lėkštę dedame ryžius, lašišą ir pusę prinokusio avokado,papuošiame smulkintais laiškiniais svogūnais.
P.s. Jei norite daugiau padažo tiesiog ingredientų kiekį padvigubinkite.
Skanaus!
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes