Ingredientai:
- 1 indelis Ricotta sūrio – 250g
- 250 g riebios grietinėlės
- 50 g eritritolio
- 1 a.š. vanilės ekstrakto ar vanilės ankšties
- 2 v.š. želatino + 150 ml vandens
- 100 g trintų šilauogių
Pateikimui: šviežių ar šaldytų mėlynių/šilauogių/braškių
- 1 v.š. goji uogų
Gaminimo eiga:
- Į plaktuvą sudėti sūrį, grietinėlę, saldiklį, vanilę ir viską suplakti. Palikti plakiklio inde.
- Puodelyje želatiną užpilti vandeniu, palaukti kol išbrinks ir pakaitinti, kol ištirps grūdeliai. Neužvirti. Supilti į sūrio-grietinėlės masę ir dar permaišyti kelias sekundes.
- Gautą masę išpilstyti į indelius ar vieną šaldymo indą.
- Sutrinti šilauoges ir su šaukštu apvarvinti ant paruoštos masės. Nemaišyti.
- Palikti kelias valandas šaldytuve, kol sustings.
Serviravimas:
- Jei gaminate atskiruose indeliuose, tai ant viršaus uždėkite uogų ir patiekite.
- Jei šaldėte masę viename inde, gražiai išporcijuokite ir papuoškite uogomis.
Skanaus Jums linki,
Dietistė Rita Šilenskienė
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes