Makaronai su riešutų pesto (be laktozės)

Pesto mėgsta visi italai ir pusė likusio pasaulio žmonių. Tačiau ne visi jį gali valgyti. mat beveik  kas 3 žmogus planetoje netoleruoja laktozės… Jei spintelėje turėsite lukštentų migdolų ar anakardžių riešutų, mielių dribsnių ir dar kelių ingredientų, galėsite mėgautis labai panašiu į tikrą pesto skoniu. Nauda bus gal net daug didesnė, nei valgant sūrio pesto.

Makaronai (pupelių) – išvirti pagal nuorodą.

“Pesto” (be laktozės) pagaminti reikės:

Gaminimo eiga:

  1. Viską sumalti, jei reikia, dar papildyti šlakelį vandens ir suplakti iki reikiamos konsistencijos.
  2. Patiekti kaip makaronų, žuvies ar mėsos padažą. Galima laikyti šaldytuve 7-9 dienas.

pesto

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Ritos Šilenskienės portretas

Dietistė ir “Pirmo Šaukšto” įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.