Pesto mėgsta visi italai ir pusė likusio pasaulio žmonių. Tačiau ne visi jį gali valgyti. mat beveik kas 3 žmogus planetoje netoleruoja laktozės… Jei spintelėje turėsite lukštentų migdolų ar anakardžių riešutų, mielių dribsnių ir dar kelių ingredientų, galėsite mėgautis labai panašiu į tikrą pesto skoniu. Nauda bus gal net daug didesnė, nei valgant sūrio pesto.
Makaronai (pupelių) – išvirti pagal nuorodą.
“Pesto” (be laktozės) pagaminti reikės:
- 150 g anakardžių arba lukštentų migdolų – truputį paskrudinti
- ½ citrinos sulčių,
- 2 skiltelės česnako,
- Po ½ a.š. druskos, pipirų,
- Saujelė bazilikų ir petražolių
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 50 ml vandens
- 3-4 v.š. mielių dribsnių
Gaminimo eiga:
- Viską sumalti, jei reikia, dar papildyti šlakelį vandens ir suplakti iki reikiamos konsistencijos.
- Patiekti kaip makaronų, žuvies ar mėsos padažą. Galima laikyti šaldytuve 7-9 dienas.
Skanaus jums linki,
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes