Manau, kad čirvinių blynų keptuvę turėtų būti kiekvienuose namuose. Čirviniai blynai gali pradžiuginti kiekvieną, o svarbiausia – padeda „atpalaiduoti rankas“ stovinti virtuvėje prie keptuvės.
Kodėl?
- Nereikia stovėti ir vartyti blynų;
- Įmaišius į tešlą šaukštą riebalų, nebereikia tepti keptuvės, o taip suvartojama mažiau sočiųjų riebalų;
- Keptuvė pati pradeda šaukti, kai iškepa blynai, todėl nesudeginsite maisto;
- Nėra galimybės apsitaškyti riebalais, spragsinčiais iš keptuvės;
Čirviniai blyneliai – 2-3 porcijos:
„Šlapi“ ingredientai:
- 400 g varškės;
- 3 kiaušiniai (160g);
- 100g vandens ar augalinio pieno;
- 40 g Eritrolio su Monk vaisiumi;
- 40 g ištirpinto kokosų aliejaus.
„Sausi” ingredientai:
- 80 g migdolų miltų;
- 30 g kokosų miltų;
- ¼ a.š. burbono vanilės.
Čirvinių blynų gaminimo eiga:
- Sudėti į plakiklį visus „šlapius” blynų ingredientus ir juos suplakti iki glotnios košelės. 50sek./6. Palikti inde.
- Suberti sumaišytus tarpusavyje visus sausus ingredientus ir suberti į plakiklio indą. Išmaišyti, kad neliktų miltų gumuliukų. 50sek./6.
- Kepti čirvinių blynų keptuvėje, į ją dedant po kupiną šaukštą tešlos. Keptuvė pati praneš, kada reiks išimti iškepusį blyną.
Čirvinius blynus valgyti su jogurtu, uogomis.
Maistinė vertė:
100g / 205 kcal | 11 g baltymų | 13 g riebalų | 9 g angliavandenių |
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Lauksiu sveikuoliškų receptų!