Čirviniai blyneliai

Manau, kad čirvinių blynų keptuvę turėtų būti kiekvienuose namuose. Čirviniai blynai gali pradžiuginti kiekvieną, o svarbiausia – padeda „atpalaiduoti rankas“ stovinti virtuvėje prie keptuvės.

Kodėl?

  • Nereikia stovėti ir vartyti blynų;
  • Įmaišius į tešlą šaukštą riebalų, nebereikia tepti keptuvės, o taip suvartojama mažiau sočiųjų riebalų;
  • Keptuvė pati pradeda šaukti, kai iškepa blynai, todėl nesudeginsite maisto;
  • Nėra galimybės apsitaškyti riebalais, spragsinčiais iš keptuvės;

čirviniai blynaiČirviniai blyneliai – 2-3 porcijos:

„Šlapi“ ingredientai:

  • 400 g varškės;
  • 3 kiaušiniai (160g);
  • 100g vandens ar augalinio pieno;
  • 40 g Eritrolio su Monk vaisiumi;
  • 40 g ištirpinto kokosų aliejaus.

„Sausi” ingredientai:

  • 80 g migdolų miltų;
  • 30 g kokosų miltų;
  • ¼ a.š. burbono vanilės.

čirviniai blynai

čirviniai blynaiČirvinių blynų gaminimo eiga:

  1. Sudėti į plakiklį visus „šlapius” blynų ingredientus ir juos suplakti iki glotnios košelės. 50sek./6. Palikti inde.
  2. Suberti sumaišytus tarpusavyje visus sausus ingredientus ir suberti į plakiklio indą. Išmaišyti, kad neliktų miltų gumuliukų. 50sek./6.
  3. Kepti čirvinių blynų keptuvėje, į ją dedant po kupiną šaukštą tešlos. Keptuvė pati praneš, kada reiks išimti iškepusį blyną.

Čirvinius blynus valgyti su jogurtu, uogomis.

Maistinė vertė:

100g / 205 kcal11 g baltymų13 g riebalų9 g angliavandenių

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Čirviniai blyneliai