Grikiai su gvakamole – lengvas ir gaivus pietų/vakarienės patiekalas.
Grikių košei reikės:
- 70 g grikių;
- 20 g bolivinės balandos;
- 50 g džiovintų pievagrybių;
- 10 g sviesto;
- 1 v.š. sėmenų aliejaus;
- Druskos pagal skonį;
Gvakamolei reikės:
- 1 nedidelis, minkštas avokadas;
- 1 saliero stiebas;
- Žiupsnis mažųjų špinatų;
- ½ citrinos sulčių;
- 5-6 žalios alyvuogės;
- 1 a.š. kanapių sėklų ar lukštentų baltymų;
- 1 v.š. sėmenų ar alyvuogių aliejus.
Grikių su gvakamole gaminimo eiga:
- Grikius ir sėklas nuplauti, suberti į puodelį ir užpilti 250-300ml vandens
- Virti 12 minučių, uždengti ir šiltai užkloti. Valgyti po 15minučių. Prieš valgant košę, įmaišyti druskos ir aliejaus.
- Gvakamolei – viską susmulkinti ir pagardinti citrinos sultimis, prieskoniais, aliejumi. Pabarstyti kanapių sėklomis.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes