Pietūs ,,Saldi šiluma”

Kai žiema be sniego, pietums norisi lengvo, bet saldesnio maisto. Tam puikiai tiks visos daržovės, turinčios krakmolo – bulvės, burokėliai, morkos ir kt.

6 žmonėms labai nebrangūs, bet sotūs, nekaloringi pietūs. Svarbiausia – sugaištama minimaliai laiko virtuvėje!!!

daržovių pietūs

Pietums (4 porcijoms) reikės:

  • 3 saldžių bulvių (įprastų bulvių dydžio) – supjaustyti plonais griežinėliais;
  • 2 mėlynų svogūnų – supjaustyti griežinėliais;
  • 1/4 nedidelio mėlynojo kopūsto – supjaustyti smulkesniais šiaudeliais;
  • 400-500 g cukinijos ar moliūgo – supjaustyti piršto storio griežinėliais;
  • 100 g brandinto sūrio – sutarkuoti;
  • 1-2 v. š. ghee sviesto;
  • 1 v. š. rožinių pipirų;
  • 3-4 v. š. vandens;
  • 1/2 v. š. mėgstamų žolelių prieskonių;
  • 2-3 v. š. balzaminio vynuogių acto.

Gaminimo eiga:
Gaminimo eigą taip pat galima pasižiūrėti ČIA: 

  1. Supjaustote daržoves kaip nurodyta arba savo nuožiūra.
  2. Mėlynuosius kopūstus atskirame inde suminkyti rankomis su balzaminiu actu, kad jie šiek tiek “apsaltų”.
  3. Visus produktus susluoksniuojate į kepimo indą su dangčiu.
  4. Ant viršaus išskirstote sviestą, rožinius pipirus, pašlakstote vandeniu.
  5. Uždengiate ir šaunate į įkaitintą orkaitę.
  6. Kepti apie 40min./190C.
  7. Valgyti su raugintais kopūstais, pašlakstytais sėmenų aliejumi.

daržovių pietūs

daržovių pietūs

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.