Žuvies kotletukai su šiltomis daržovėmis ir žaliosiomis salotomis

600 g riebios žuvies ar ežero žuvies faršo

1 svogūnas (130 g)

1 morka (150 g)

3 skiltelės česnako

2 XL kiaušiniai

20 g bolivinės balandos sėklų

Prieskoniai: druskos, pipirų, raudonėlio, krapų

Eiga: suminkyti visus ingredientus ir palikti 10-15 min, kol pabrinks.

PRIEDAI daržovių „paklodei“:

1 didelis baklažanas- kubeliais

1 stambi morka- griežinėliais

1 didelis svogūnas- plunksnelėmis

1 indelis (140 g) pomidorų pastos + 100 ml vandens

Kepimui: 1 v. š. ghee sviesto +1 v. š. miso pastos.

EIGA:

Ištirpinti troškintuve sviestą, suberti daržoves, įdėti miso, pomidorų pastos, vandens ir ant viršaus sudėti kotletukus.

Troškinti 30-35 minutes. Valgyti su salotomis. 

SALOTOS 2 porcijos:

3 trumpavaisiai agurkai

1 didelis avokadas

1 raudona saldžioji paprika

1 raudonasis svogūnas

10-15 alyvuogių, sauja petražolių

Pagardinimui: citrinos sultys, alyvuogių aliejus, 1 v. š. sezamo pastos

Viską supjaustyti vienodo dydžio smulkesniais kubeliais ir sumaišyti su pagardais.

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė

Norite 3-4 kartus per savaitę gauti informaciją apie naujausius receptus, subalansuotos mitybos straipsnius ir sveikų produktų pasiūlymus tiesiai į savo el. pašto dežutę? Užsiprenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite du mano mylimiausius receptus!


 

Susiję produktai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *