Žuvies kotletukai su šiltomis daržovėmis ir žaliosiomis salotomis

Žuvies kotletukai (5 porcijos):

  • 600 g riebios žuvies ar ežero žuvies faršo;
  • 1 svogūnas (130 g);
  • 1 morka (150 g);
  • 3 skiltelės česnako;
  • 2 XL kiaušiniai;
  • 20 g bolivinės balandos sėklų;
  • Prieskoniai: druskos, pipirų, raudonėlio, krapų;

Kotletukų gaminimo eiga: suminkyti visus ingredientus ir palikti 10-15 min, kol pabrinks.

PRIEDAI daržovių „paklodei“:

  • 1 didelis baklažanas – supjaustyti kubeliais;
  • 1 stambi morka – supjaustyti griežinėliais;
  • 1 didelis svogūnas – susmulkinti plunksnelėmis
  • 1 indelis (140 g) pomidorų pastos + 100 ml vandens;
  • Kepimui: 1 v. š. ghee sviesto +1 v. š. miso pastos.

Daržovių ir kotletukų gaminimo eiga:

  1. Ištirpinti troškintuve sviestą, suberti daržoves, įdėti miso, pomidorų pastos, vandens ir ant viršaus sudėti kotletukus.
  2. Troškinti 30-35 minutes. Valgyti su salotomis.

žuvies kotletukai su daržovėmisSALOTOS 2 porcijos:

Viską supjaustyti vienodo dydžio smulkesniais kubeliais ir sumaišyti su pagardais.

Skanaus Jums linki

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Susiję produktai


Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *