fbpx

Žuvies kotletukai su šiltomis daržovėmis ir žaliosiomis salotomis

600 g riebios žuvies ar ežero žuvies faršo

1 svogūnas (130 g)

1 morka (150 g)

3 skiltelės česnako

2 XL kiaušiniai

20 g bolivinės balandos sėklų

Prieskoniai: druskos, pipirų, raudonėlio, krapų

Eiga: suminkyti visus ingredientus ir palikti 10-15 min, kol pabrinks.

PRIEDAI daržovių „paklodei“:

1 didelis baklažanas- kubeliais

1 stambi morka- griežinėliais

1 didelis svogūnas- plunksnelėmis

1 indelis (140 g) pomidorų pastos + 100 ml vandens

Kepimui: 1 v. š. ghee sviesto +1 v. š. miso pastos.

EIGA:

Ištirpinti troškintuve sviestą, suberti daržoves, įdėti miso, pomidorų pastos, vandens ir ant viršaus sudėti kotletukus.

Troškinti 30-35 minutes. Valgyti su salotomis. 

SALOTOS 2 porcijos:

3 trumpavaisiai agurkai

1 didelis avokadas

1 raudona saldžioji paprika

1 raudonasis svogūnas

10-15 alyvuogių, sauja petražolių

Pagardinimui: citrinos sultys, alyvuogių aliejus, 1 v. š. sezamo pastos

Viską supjaustyti vienodo dydžio smulkesniais kubeliais ir sumaišyti su pagardais.

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

 

Susiję produktai


Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Bendraukime! Klauskite ir komentuokite drąsiai!

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *