fbpx

Makaronų-kopūstų užkepėlė, 6-7 porcijos

Makaronai- visų mėgstamas patiekalas, o kai žinai su kuo juos įdomiai paderinti, tai gali būti nenusibostanti skonių paieška. Ryžiuose nemažai ląstelienos, kuri absorbuoja vandenį, dalyvauja maistui judant organizme, šalinant toksinus, todėl ryžiai ar makaronai iš tokių ryžių ypač dera su tais produktais, kuriuose nėra ląstelienos, pvz: su riebia žuvimi, kokoso pienu, sūriu, kiaušiniais. Pavalgius tokius skanius pietus jausitės sotūs ir neapsunkę. O žarnynas bus jums dėkingas už maistą gerosioms bakterijoms. Jis skanus net šaltas kitą dieną- tarsi atvėsęs sumuštinis. Rudųjų ryžių makaronai kur kas naudingesni nei gliuteno turintys spelta makaronai- juose daugiau maistingųjų medžiagų. Azijoje natūralius ryžius ir jų gaminius vartoja vaikai ir pagyvenę žmonės, tuo tarpu Europoje ir Amerikoje juos vertina sveikata besirūpinantys gero maisto šalininkai.

Makaronų-kopūstų užkepėlė, 6-7 porcijos

250 g natūralių ryžių makaronai „Penne“

200 g sūdytos lašišos

1 jaunas nedidelis kopūstėlis

1 didelis svogūnas

1 skardinė kokoso pieno (400 g)

100 g kietojo sūrio

2 v. š. saulėgrąžų sėklų

1 v. š. ghee sviesto ar kokoso aliejaus

Prieskoniai: pipirai, džiovinti bazilikai, druskos, lauro lapai.

EIGA:

  1. Pasiruošti makaronus: užvirti puodą vandens, įberti šaukštelį druskos, suberti makaronus, išmaišyti, uždengti ir išjungti. Po 6 minučių nupilti į koštuvą, nuvarvinti.
  2. Pasiruošti daržoves: supjaustyti kubeliais svogūną, susmulkinti kopūstą.
  3. Sutarkuoti sūrį, supjaustyti nedideliais gabaliukais sūdytą žuvį.
  4. Kepimo skardą (galima gaminti orkaitės skardoje) patepti sviestu, pabarstyti saulėgrąžų sėklomis.
  5. Sluoksniuoti visas daržoves, prieskonius, makaronus ir žuvį. Ant viršaus supilti kokoso pieną, pabarstyti tarkuotu sūriu. Uždengti kita skarda ar kepimo popieriumi+folija ir kepti 40 min/170 C. Po to nudengti ir dar galima 5 min pakepti atvirai, su oro pūtimu.

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Susiję produktai

 


Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

2 komentarai po “Makaronų-kopūstų užkepėlė, 6-7 porcijos

  1. Asta komentuoja:

    Skamba taip skaniai, bet jeigu mytyboje riboju angliavandenius, gal makaronus kazkuo galima pakeisti…..

Bendraukime! Klauskite ir komentuokite drąsiai!

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *