Norisi kuo greičiau išvyti žiemą ir sulaukti pirmų pavasario žalumynų…

Taigi sotūs, stori, su daug enzimų, gero skonio ir sveiki Užgavėnių blynai!

“Užgavėnių blynai”, 4 porcijoms reikės:

15 g (3skilt.) česnako

280 g (2 stambūs) svogūnų

Prieskoniai: po 1 a.š. druskos, pipirų, ciberžolės arba kario, džiovintų bazilikų

Žalumynai:

3 Kale kopūsto lapai -130g

120 g špinatų lapų

“Šlapi” ingredientai:

4 vnt. (215g) kiaušiniai

250 g išrūgų

“Sausi” ingredientai:

250 g avižinių pilno grūdo miltų

100 g moliūgo sėklų

100 avižinių pilno grūdo dribsnių

 

Eiga:

Jei turite palkiklį su kintančiu greičiu, užtruksite 3minutes. Kitu atveju, bus arba smulkiau suplakta arba daugiau laiko sugaišta…

1.Česnakus, svogūnus, prieskonius ir kietuosius Kale lapkočius sukapoti 5 sek iki smulkių gabaliukų, bet ne košės. Palikti plakiklyje

2.Sudėti nuplautus špinatus, nuplėšytą Kale lapų minkštąją dalį, kiaušinius, moliūgų sėklas ir išrūgas. Vėl suplakti 5-6 sek iki smulkių gabaliukų. Kaip fotografijoje. Išpilti į maišymo indą ir sumaišyti su avižų miltais ir dribsniais.

3.Kepti ant kokoso aliejaus, bet naudoti tik keptuvei patepti po 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį.

Abi puses apkepti iki švelnaus gelsvumo. Jei nenorite, kad matytųsi avižų dribsniai, galima suplakti kartu su moliūgo sėklomis. O jei norite minkštų (nes šituos galima laikyti rankoje ir valgyti kaip užkandį),nedėkite dribsnių.

Skanūs ir atvėsę. Galima valgyti su salotomis, neštis į darbą, pasiimti į kelionę.