
Receptas iš laidos “Klauskite daktaro”
https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013710975/klauskite-daktaro
Keksiukams reikės:
300 g pilno grūdo avižų dribsnių ar miltų
3 kiaušiniai XL dydžio
150 g graikinių riešutų, stambiau pakapotų
100 g džiovintų abrikosų, išmirkyti apie 30minučių
30 g goji uogų (nebūtinai)
100 g minkšto sviesto
2 apelsinai (300g)
2 morkos (250g), supjaustyti gabaliukais
60 g avižų sėlenų
1 arbat.š sodos
Žiupsnis druskos ir cinamono
Eiga:
Sudėti į plakiklį minkštą sviestą, perpjautus apelsinus, kiaušinius, gabaliukais supjaustytas morkas ir išmirkytus džiovintus abrikosus. Viską suplakti iki košelės.
Suberti dribsnius ar miltus, sodą, sėlenas, sukapotus riešutus, goji uogas. Viską išmaišyti.
Išdėti į silikonines formeles, paviršių galima papildomai pabarstyti kapotais riešutais ir kepti apie 30min./170C/ be konvekcijos. Palikti atvėsti.
Pasimėgauti sveikais desertais jums linki
Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Palikite komentarą