Keksiukai su graikiniais riešutais

Receptas iš laidos “Klauskite daktaro”

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013710975/klauskite-daktaro

keksiukai

Keksiukai su riešutais gaminami iš:

  • 300 g pilno grūdo avižų dribsnių ar miltų
  • 3 kiaušiniai XL dydžio
  • 150 g graikinių riešutų, stambiau pakapotų                      
  • 100 g džiovintų abrikosų, išmirkyti apie 30minučių
  • 30 g goji uogų (nebūtinai)
  • 100 g minkšto sviesto
  • 2 apelsinai (300g)
  • 2 morkos (250g), supjaustyti gabaliukais
  • 60 g avižų sėlenų
  • 1 arbat.š sodos
  • Žiupsnis druskos ir cinamono

Eiga:

  1. Sudėti į plakiklį minkštą sviestą, perpjautus apelsinus, kiaušinius, gabaliukais supjaustytas morkas ir išmirkytus džiovintus abrikosus. Viską suplakti iki košelės.
  2. Suberti dribsnius ar miltus, sodą, sėlenas, sukapotus riešutus, goji uogas. Viską išmaišyti.
  3. Išdėti į silikonines formeles, paviršių galima papildomai pabarstyti kapotais riešutais ir kepti apie 30min./170C/ be konvekcijos. Keksiukai paliekami atvėsti.

keksiukai

Pasimėgauti sveikais desertais jums linki

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.