2 Shares

Receptas iš laidos “Klauskite daktaro”

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013710975/klauskite-daktaro

Keksiukams reikės:

300 g pilno grūdo avižų dribsnių ar miltų

3 kiaušiniai XL dydžio

150 g graikinių riešutų, stambiau pakapotų                      

100 g džiovintų abrikosų, išmirkyti apie 30minučių

30 g goji uogų (nebūtinai)

100 g minkšto sviesto

2 apelsinai (300g)

2 morkos (250g), supjaustyti gabaliukais

60 g avižų sėlenų

1 arbat.š sodos

Žiupsnis druskos ir cinamono

Eiga:

Sudėti į plakiklį minkštą sviestą, perpjautus apelsinus, kiaušinius, gabaliukais supjaustytas morkas ir išmirkytus džiovintus abrikosus. Viską suplakti iki košelės.

Suberti dribsnius ar miltus, sodą, sėlenas, sukapotus riešutus, goji uogas. Viską išmaišyti.

Išdėti į silikonines formeles, paviršių galima papildomai pabarstyti kapotais riešutais ir kepti apie 30min./170C/ be konvekcijos. Palikti atvėsti.

Pasimėgauti sveikais desertais jums linki

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

 

2 Shares