Braškės žiemą

Dažnas mūsų braškes žiemai triname su cukrumi ir krauname į šaldiklį. Labai prašau-nedarykite to, nes cukraus šaldyti nereikia-jis negenda, o braškėms ir sveikatai daroma didelė žala. Geriau sudėkite braškes į šaldymo maišelius ir viskas!!! Sakysite didelės uogos užima daug vietos…Na tiek to, didesnes galite perpjauti į 3-4 dalis ir vietos padaugės. Tokių uogų panaudojimo galimybės neribotos-nuo gardinimo jomis karštą košę, kokteiliams iki ledų. O šiame recepte pasidalinsiu kaip aš leidžiu susidraugauti dviems raudonoms, bet labai skirtingo skonio uogoms-braškėms ir spanguolėms. Beje, spanguoles nešaldau, o laikau šaldytuve šaltame vandenyje visą žiemą, kol sunaudoju.

5 prcijoms reikės:

200 g braškių (tinka šaldytos, atitirpintos lėtai šaldytuve)

200 g spanguolių

1 bananas (120g)

3 mandarinai ar 1 apelsinas (200g)

200 g vandens+1a.š. (7g) agar agaro

1 v.š. eritritolio ar Stevijos , bet nebūtinai

papuošimui: granatų sėklų, anakardžio riešutų

EIGA:

1. Uogas ir vaisius gerai sutrinti plaktuvu. Turi gautis ideali tyrelė, be gabaliukų.

2. Vandenyje išmaišyti agar agarą ir užkaisti. Pastoviai maišyti kol užvirs. Virti 10 sekundžių, po to supilti į sutrintas uogas ir suplakti 10-15sek.

Išpilstyti į taureles ar serviravimo indą ir papuošti granatų sėklomis, riešutais. Palikti šaldytuve 20 minučių.

 

 

\

Skanaus Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

7 komentarai po “Braškės žiemą

  1. Alma komentuoja:

    Laba diena,miela Rita,aš suprantu,kad jūs labai neturite laiko,bet aš noriu paklausti,kur galima nusipirkti švaresnių džiovintų vaisių,sezamo sėklų,saulėgrąžų, ar jūs jas perkate supakuotas pvz. prekybos tinkluose.Ekologinuose skyriuose jos labai brangios.Ar saulėgrąžų sėklas plaunate.

    • Elvyra komentuoja:

      Laba , prašau pasidalinti , kaip atpažinti tikrą Ceilono cinamoną , nes turiu ,,laimę“ nusipirkti cinamoną su kažkokia priemaiša , kuri traška tarp dantų . Dėkui .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *