Naujas salotų skonis

Šaltuoju sezonu parduotuvėse, o ypač turguje būna pakankamas šakninių daržovių pasirinkimas. Bėda ta, kad salotos su pomidorais arba tik iš pomidorų, vis tiek visą sezoną karaliauja  mūsų lėkštėse. Rekomenduoju truputėlį “suzipinti” pomidorų vartojimą, paliekant vietos kitoms daržovėms. Naujas salotų skonis atvers Jums duris į dar nepažintas skonių galimybes.

Vakarienė dviems:

  • 2-3 pekino kopūsto lapai- supjaustyti šiaudeliais;
  • 1 mėlynas svogūnas- plonais griežinėliais;
  • 2-3 šaukštai žaliųjų sūdytų alyvuogių – perplėšti pusiau;
  • 1 pastarnoko šaknis – sutarkuoti šiaudeliais;
  • 2-3 tamsūs pomidorai arba saujelė mažųjų pomidoriukų – supjaustyti smulkesniais kubeliais.

Viską susluoksniuoti ir pašlakstyti nuostabiu apelsininiu balzaminiu kremu be cukraus ir tyru aliejumi.

Salotų užpilas: apelsinų balzamikas ir tyras aliejus. Druskos dėti nebūtina, nes varškė gali būti sūresnė.

Pagardas: 150 g varškės, 4 sukapotos česnako skiltelės, žiupsnelis druskos ir 2 v. š. natūralaus graikiško jogurto. Viską sutrinti.

Dieviškas derinys – saldžiarūgštės daržovių salotos su česnakine varške…

 

Skanaus!

Rita

Susiję produktai

 

 


Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *