MCT aliejus tikras keto mityba besidominčių žmonių džiaugsmas. Jis ne tik suteikia sotumo, bet ir geriausias energijos šaltinis. Pagaliau mes jo turime vėl!
Tai specialiai akademijos „Pirmas šaukštas“ prašymu pagamintas švariausias MCT aliejus, kurį sudaro C8 kaprilo riebalų rūgštis. Apie jo naudą galite skaityti ČIA.
Jo galima įsimaišyti į rytinį kavos puodelį, vartoti įvairiuose padažuose, tačiau nerekomenduojama ant jo kepti. Tam vartokite kokosų sviestą ar ekologišką GHEE sviestą, kuriuos galite taip pat rasti mūsų parduotuvėje.
Viduržemio jūros salotos (2 porcijos):
- 1/2 pankolio;
- Sauja špinatų lapelių;
- 1 šalotinis svogūnas (80 g);;
- 1 raudona paprika;
- 8-10 nedideli pomidoriukai;
- 4 šakelės šviežio baziliko;
- 1 rutuliukas mocarelos sūrio;
- 100 g avių pieno feta sūrio;
- Padažas: 1 v.š. sezamo pastos, 1 a.š. apelsinų balzamiko, 2 v.š. obuolių acto arba citrinos sulčių, 1 v.š. alyvuogių aliejaus +1 v.š MCT aliejaus, žiupsnelis druskos ir šviežiai grūstų pipirų.
Viduržemio jūros salotos – gaminimo eiga:
- Špinatus nuplauti, nusausinti ir pasmulkinti. Sudėti ant lėkštės pagrindo.
- Susmulkinti svogūną plonais žiedeliais ar kubeliais. Papriką supjaustyti smulkesniais kubeliais. Paskirstykite ant špinatų lapų.
- Per pusę perpjaukite smulkiavaisius pomidorus. Pankolį drožkite su bulvių skutuku ir viską paskirstykite lėkštėse.
- Supjaustykite mocarelos sūrį ir uždėkite ant viršaus. Užtrupinkite feta sūrio.
- Sumaišykite padažo ingredientus ir pašlakstykite salotas.
- Pagardinkite grūstais pipirais.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes