Vasarinių obuolių ledai – 10 porcijų (viena porcija – 100 g) – reikės:
- 370 g alyvinių ar kitų saldesnių obuolių;
- 1 apelsinas (nuluptas ~315g);
- 360 g natūralaus jogurto (1 indelis);
- 70 g eritritolio;
- 70 g ištirpinto kokosų aliejaus;
- 7 g (1 a.š. ) guaro gumos – nebūtinai;
- Patiekimui: mėtų, bazilikų lapelių, vasaros uogų.
Gamybos eiga:
- Visus ingredientus sudėti į plakiklio indą ir suplakti iki idealios, be gabaliukų masės.
- Supilti į ledų formeles arba šaldymo indelį ir palikti šaldiklyje kol sustings.
- Prieš valgant ištraukti iš šaldiklio, palikti kol suminkštės ir tuomet kabinti ledų šaukštu.
Energinė 1 porcijos (100 g) vertė:
61 kcal | Baltymų 6g | Riebalų 7 g | Angliavandenių 10g |
Skanaus jums linki,
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Ar obuolius lupti?
Nereikia, jei tai alyviniai obuoliai 🙂