fbpx

Varškėtukai dideliems ir mažiems

Savaitgalis jau čia pat. Su kuo asocijuojasi sekmadienis? SU BLYNAIS, BLYNELIAIS, VARŠKĖTUKAIS, SKANIAIS KVAPAIS IŠ VIRTUVĖS IR RAMIU VALGYMU. Taip, būtent mėgaujantis kiekvienu kąsniu, galbūt grojant ramiai muzikai ir… visų šeimyniškių šypsenomis veide.

Toks buvo ir mūsų rytas, kai po geros mankštos, kontrastinio dušo, greitai apsisukome virtuvėje ir sėdome laimingi prie stalo. Papasakosiu nuosekliai kaip per 20 min. jau būti išsikepus blynukus ir „išvirus“ prie jų obuolienę, jei norima šiek tiek desertinio blynų varianto.

2-3 porcijos (priklausomai nuo valgytojų amžiaus ir apetito)

Pagardai: obuolių – aviečių nevirta uogienė

Eiga:

  1. Į plakiklį sudėti varškę, druską ir kiaušinius. Suplakti iki purios masės, be grūdelių (50 sek./5 greitis su Mambo)
  2. Suberti persijotus kokoso miltus (jie gali būti sulipę į gabaliukus, todėl visus miltus sijoju), burnočio ir gysločio luobeles. Suplakti 1min./6 greičiu, kol gausis vientisa, minkšto plastelino konsistencijos masė.
  3. Kol plakasi varškės masė, įkaitiname keptuvę, ištirpiname pasirinktus riebalus (dedu šaukštelį kokoso aliejaus ir šaukštelį ghee sviesto). Kabinu desertiniu šaukštu tešlos, suformuoju rutuliuką, apvolioju vos kokoso miltuose ir suploju tarp delnų. Dedu į keptuvę ir uždengiu.
  4. Kepu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

„Ale uogienė“ be cukraus:

Kol kepa blynai, greitai išplauname mikserio indą nuo varškės likučių ir sudedame 4-5 stambiai supjaustytus obuolius (čia buvo įdarbintas šeimos narys). Sukapoju 5 sek./5 greičiu.

Suberiu stiklinę iš šaldiklio sušalusių aviečių, uždarau mikserio dangtį ir įjungiu 12min./80C/ 2 greitį. Toliau nebesirūpinu rezultatu, nes Mambo pats pakvies prie stalo.

Kepu antrą keptuvę ir ieškau goji uogų bei traukiu iš šaldytuvo jogurtą.

Taigi, po 20 minučių, visi prisidėję prie pusryčių gamybos, sėdame laimingi prie stalo, kur kvepia ir garuoja blynai bei obuolienė. Vieni valgė su obuoliene, kiti- su jogurtu ir goji uogomis. Taip patenkinami įvairūs šeimos pomėgiai ir skoniai. :).

Linkiu ir jums smagaus blynadienio.

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Bendraukime! Klauskite ir komentuokite drąsiai!

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *