Baravykų – moliūgų sriuba

Moliūgai – nekaloringa (atsižvelgiant į jų subrendimą, iš 100 g gaunama 15-29 kcal), kaip tik šaltiems vakarams skirta daržovė. Galima jo valgyti sočiai ir nestorėti, ar netgi mesti svorį. Vaisiaus minkštimas puikiai reguliuoja žarnyno veiklą – gerina jo motoriką, padeda užkietėjus viduriams, todėl pavalgius sočiai tokios sriubos, nesunkiai aplankysite ryte WC. Metant svorį, per dieną rekomenduoju pasigaminti 2 patiekalus ir suvalgyti iki 0,5 kg skirtingų patiekalų. Pavyzdžiui, ryte kokteilis su moliūgo gabaliukais, vakare- sriubos arba salotų. Moliūgai padeda virškinti, nes jų ląsteliena nepluoštinė, gerai suverda ir lengvai organizmo pasisavinama. Tačiau virkite ne ilgiau 5 minučių – stenkitės išlaikyti kuo daugiau naudos šios super daržovės.

Moliūgai turi 5 kartus daugiau karotino nei morkos, o vitaminas A geriausiai absorbuojamas kartu su riebalais, todėl sriubą gardinkite grietine ir aliejumi.

4 dubenėliai sriubos

  • 1 svogūnas (apie 90 g)
  • 2 morkos (po 120 g)
  • 700 g moliūgo (gali būti su sėklomis ir žieve)
  • Sauja džiovintų baravykų (apie 30 g)

Prieskoniai:

Gardinimui:

Eiga paprastame puode:

  1. Džiovintus grybus užpilti vandeniu. Palikti 15-20 min. išbrinkti.
  2. Svogūnus supjaustyti kubeliais, morkas griežinėliais, sudėti į puodą. Užkaisti vidutinę ugnį, įdėti šaukštą ghee sviesto, suberti visus prieskonius. Maišant pakepinti 2-3 minutes. Jei ims traukti prie puodo, Įpilkite šaukštą vandens.
  3. Moliūgą supjaustyti kubeliais 5×5 cm, suberti į puodą. Įpilti 200 ml verdančio vandens ir užvirti. Virti apie 5 min. Po to viską suplakti blenderiu, gardinti grietine, aliejumi, sėklomis, kapotomis petražolėmis.

Eiga su Mambo:

  1. Į mikserį sudėti gabaliukais supjaustytas morkas, svogūną. Suberti prieskonius, džiovintus grybus ir šaukštą ghee sviesto. Viską pasmulkinti 7-8 sek./6 greičiu. Kepti 8 min./80C/ 2 be viršutinio skaidraus dangtelio.
  2. Sudėti gabaliukais supjaustytą moliūgą, įpilti 150 ml vandens ir virti 12 min./100C/2.
  3. Suplakti 1min./10.

Patiekti su grietine,moliūgų sėklų aliejumi, sėklomis, kapotomis petražolėmis.

moliūgų sriuba

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

3 komentarai po “Baravykų – moliūgų sriuba

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Paprastame puode gaminame paprastai: iš karto pačiame puode pakepinti svogūnus, supjaustytus grybus, moliūgą (dėti viską palaipsniui), po to užpilti verdančiu vandeniu, pavirti kelias minutes ir sutrinti. Skanaus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *