Jei neturite jokio kombaino, šiuos skanius varškėtukus galite išsikepti turėdami tik dubenį ir rankas. Žinoma, neapsieisime ir be produktų!
Ingredientai:
- 330 g rupios 9proc. varškės;
- 4 L dydžio kiaušiniai;
- ¼ a.š. druskos;
- 2 v.š. eritritolio (galima nedėti, jei norite nesaldžių);
- 3 v.š. migdolų miltų (tinka ir kiti begliuteniai miltai) – apie 60 g migdolų miltų + 20 g kočiojimui;
- 1 a.š. balkšvojo gysločio miltelių;
- Apvolioti: migdolų ar sorų miltų;
- Kepti : 2-3 v.š. ghee sviesto;
- Pagardinti: kerobo sirupo, uogų, natūralaus jogurto.
Gaminimo eiga:
- Varškę su kiaušiniais ir saldikliu gerai suminkyti rankomis ar šakute.
- Sumaišyti miltus su gysločio milteliais ir gerai suminkyti su varškės mase.
- Šlapiomis rankomis formuoti teniso dydžio rutuliuką, suploti ir apvolioti miltuose. Aš mėgstu įspausti su šakute įspaudus ar įbrėžti su peiliu skersinius ruoželius.
- Kepti ant ištirpintų riebalų, nedidelės kaitros ir būtinai uždengti dangčiu. Po kelių minučių apversti. Varškėčiai turi būti iškepę viduje, bet neapsvilę.
Patiekiant galima pašlakstyti kerobo sirupu ar kitu sveiku saldikliu – Sukrin Syrup.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes