Varškėtukai

Jei neturite jokio kombaino, šiuos skanius varškėtukus galite išsikepti turėdami tik dubenį ir rankas. Žinoma, neapsieisime ir be produktų!

Ingredientai:

  • 330 g rupios 9proc. varškės;
  • 4 L dydžio kiaušiniai;
  • ¼  a.š. druskos;
  • 2 v.š. eritritolio (galima nedėti, jei norite nesaldžių);
  • 3 v.š. migdolų miltų (tinka ir kiti begliuteniai miltai) – apie 60 g migdolų miltų + 20 g kočiojimui;
  • 1 a.š. balkšvojo gysločio miltelių;
  • Apvolioti: migdolų ar sorų miltų;
  • Kepti : 2-3 v.š. ghee sviesto;
  • Pagardinti: kerobo sirupo, uogų, natūralaus jogurto.

Gaminimo eiga:

  1. Varškę su kiaušiniais ir saldikliu gerai suminkyti rankomis ar šakute.
  2. Sumaišyti miltus su gysločio milteliais ir gerai suminkyti su varškės mase.
  3. Šlapiomis rankomis formuoti teniso dydžio rutuliuką, suploti ir apvolioti miltuose. Aš mėgstu įspausti su šakute įspaudus ar įbrėžti su peiliu skersinius ruoželius.
  4. Kepti ant ištirpintų riebalų, nedidelės kaitros ir būtinai uždengti dangčiu. Po kelių minučių apversti. Varškėčiai turi būti iškepę viduje, bet neapsvilę.

Patiekiant galima pašlakstyti kerobo sirupu ar kitu sveiku saldikliu – Sukrin Syrup.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.