Užgavėnių vitaminingi blynai

Norisi kuo greičiau išvyti žiemą ir sulaukti pirmų pavasario žalumynų… Taigi štai Jums sotūs, stori, su daug enzimų, gero skonio ir sveiki Užgavėnių blynai!

tešla

“Užgavėnių blynai”, 4 porcijoms reikės:

 

,,Užgavėnių blynai” – gaminimo eiga:

Jei turite plakiklį su kintančiu greičiu – užtruksite 3 minutes. Kitu atveju, bus arba smulkiau suplakta arba daugiau laiko sugaišta…

  1. Česnakus, svogūnus, prieskonius ir kietuosius Kale lapkočius sukapoti 5 sek iki smulkių gabaliukų, bet ne košės. Palikti plakiklyje
  2. Sudėti nuplautus špinatus, nuplėšytą kale lapų minkštąją dalį, kiaušinius, moliūgų sėklas ir išrūgas. Vėl suplakti 5-6 sek iki smulkių gabaliukų. Kaip fotografijoje. Išpilti į maišymo indą ir sumaišyti su avižų miltais ir dribsniais.
  3. Kepti ant kokoso aliejaus, bet naudoti tik keptuvei patepti po 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį.

užgavėnių blynaiAbi blynų puses apkepti iki švelnaus gelsvumo. Jei nenorite, kad matytųsi avižų dribsniai, galima suplakti kartu su moliūgo sėklomis. O jei norite minkštų (nes šituos galima laikyti rankoje ir valgyti kaip užkandį) – nedėkite dribsnių.

užgavėnių blynai

Skanūs ir atvėsę. Galima valgyti su salotomis, neštis į darbą, pasiimti į kelionę.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.