Norisi kuo greičiau išvyti žiemą ir sulaukti pirmų pavasario žalumynų… Taigi štai Jums sotūs, stori, su daug enzimų, gero skonio ir sveiki Užgavėnių blynai!
“Užgavėnių blynai”, 4 porcijoms reikės:
- 15 g (3skilt.) česnako;
- 280 g (2 stambūs) svogūnų;
- 3 kale kopūsto lapai -130g;
- 120 g špinatų lapų;
- 4 vnt. (215g) kiaušiniai;
- 250 g išrūgų;
- 250 g avižinių pilno grūdo miltų;
- 100 g moliūgo sėklų;
- 100 avižinių pilno grūdo dribsnių;
- Prieskoniai: po 1 a.š. druskos, pipirų, ciberžolės arba kario, džiovintų bazilikų.
,,Užgavėnių blynai” – gaminimo eiga:
Jei turite plakiklį su kintančiu greičiu – užtruksite 3 minutes. Kitu atveju, bus arba smulkiau suplakta arba daugiau laiko sugaišta…
- Česnakus, svogūnus, prieskonius ir kietuosius Kale lapkočius sukapoti 5 sek iki smulkių gabaliukų, bet ne košės. Palikti plakiklyje
- Sudėti nuplautus špinatus, nuplėšytą kale lapų minkštąją dalį, kiaušinius, moliūgų sėklas ir išrūgas. Vėl suplakti 5-6 sek iki smulkių gabaliukų. Kaip fotografijoje. Išpilti į maišymo indą ir sumaišyti su avižų miltais ir dribsniais.
- Kepti ant kokoso aliejaus, bet naudoti tik keptuvei patepti po 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį.
Abi blynų puses apkepti iki švelnaus gelsvumo. Jei nenorite, kad matytųsi avižų dribsniai, galima suplakti kartu su moliūgo sėklomis. O jei norite minkštų (nes šituos galima laikyti rankoje ir valgyti kaip užkandį) – nedėkite dribsnių.
Skanūs ir atvėsę. Galima valgyti su salotomis, neštis į darbą, pasiimti į kelionę.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes