Tortilijos be pridėtinio cukraus ir glitimo, kurios puikiai tiks pietums darbe ar mokykloje.
Reikės:
- 1 pakuotės ,,Sukrin” baltyminės duonos mišinio arba čija duonos mišinio;
- 400 ml vandens.
- Indelio graikiško jogurto (370 g);
- Įdarui – pasirinktinai: supjaustyti avokadai, agurkai, morkos, raudonoji paprika, saulėje džiovinti pomidorai, špinatai, jelapenai, fetos sūris, kepta vištienos krūtinėlė su kario prieskoniais.
- Druska, pipirai, alyvuogių aliejus.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus.
- Duonos mišinį sumaišykite su vandeniu ir padalinkite tešlą į penkias dalis. Kiekvieną gabalėlį drėgnomis rankomis sulipdykite į teniso kamuoliuko dydžio kamuoliuką.
- Kepimo popieriumi išklokite skardą ir patepkite jį su trupučiu aliejaus. Tešlos gabalėlį padėkite ant popieriaus, tada uždenkite kitu aliejumi ištepto kepimo popieriaus lakštu. Tešlą kočėlu švelniai paspauskite žemyn ir kočiokite, kol tortilijos lakštas taps plonas.
- Nuimkite viršutinį kepimo popieriaus lakštą, dėkite tortiliją ant kepimo skardos ir kepkite 8-10 minučių, kol paruošite kitą tortilijos lakštą.
- Iškeptus tortilijų lakštus ištepkite graikišku jogurtu, per vidurį išilgai sudėkite pasirinktas daržoves ir kitus mėgstamus ingredientus, pagardinkite druska, pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Užlenkite tortilijos kraštus ir suvyniokite į suktinuką.
Skanaus!
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes