Lengvi vasariški patiekalai suteikia sotumo, lengvumo jausmą bei padeda sutaupyti mūsų laiko virtuvėje. Kas dera prie sojos, kokia jos nauda ir kam ji tinka bei apie mažai naudojamą pankolį – išsamiai recepte. Šie du produktai gali sukurti puikų derinį lėkštėje.
Video receptas ČIA
Ritos Šilenskienės Youtube kanale galite pamatyti daugiau sezoninių receptų.
Ingredientai:
- 200 g sojos sūrio – supjaustyti kubeliais.
- Prieskoniai: druskos, saldžios paprikos ir ciberžolės miltelių, alyvuogių aliejaus.
- 1 nedidelio pankolio
- 1 vidutinio dydžio morkos
- 1 nedidelio svogūno
- 3 skiltelių česnako
- ¼ kalafijoro (žiedinio kopūsto)
- 1 jaunos cukinija
- ½ raudonosios paprikos
Kepti: 1 v.š. ghee sviesto
Gaminimo eiga:
- Sojos sūrį supjaustome kubeliais, apibarstome prieskoniais, pašlakstome aliejumi ir kepame orkaitėje 15min./180C.
- Tuo tarpu troškintuve ant ghee sviesto pasikepame supjaustytas daržoves: svogūną, česnakus, pankolį, morkas, papriką, kalafijorą, cukiniją. Troškinant galima įpilti šlakelį vandens. Troškinti ne ilgiau 7 minučių ant nedidelės kaitros, kad liktų traškios daržovės.
Papuošimui galite naudoti: baziliko lapelių, šaukšto išlukštentų pistacijų, alyvuogių aliejaus šlakelį.
Receptą Jums paruošė: dietistė Rita Šilenskienė
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes