Receptas iš LRT “Klauskite daktaro”
4 porc. po 350 kcal, 16 g baltymų
- 4 filė skumbrės ar kitos žuvies filė – apie 120 g žmogui
- 200 g kokosų ar kito augalinio pieno
- 6-7 čiobrelių šakelių arba 1 a. š. džiovintų
- 400 g brokolio žiedynų (1 vnt.)
- 50 g sviesto
- 100 g daržovių sultinio ar vandens ir prieskonių
- druskos, pipirų – pagal skonį
Skumbrė gaminama:
- Kokosų pieną su čiobreliais, druska ir pipirais užvirti plačioje keptuvėje. Pavirti 1 min, sudėti žuvies filė.
- Neleiskite stipriai virti, temperatūra turi būti apie 90C. Virti 5-6 min.
- Šalia sudėti ir trumpai patroškinti brokolio žiedynus.
- Pabarstykite druska, pipirais ir patiekite viską kuo greičiau: ant žuvies galima pabarstyti kapotais krapais, puošti citrinos griežinėliu, šviežiais čiobreliais. Šalia sudėti brokolius.
- Galima papjaustyti plonai morkos šiaudelių, padėti mažų pomidoriukų, ar patiekti su savo raugintomis daržovėmis.
Čia pamatysite kuo naudinga žuvis, kaip pagaminti šį ir dar 2 naujus receptus. Skumbrė gaminama nuo 33 minutės:
Augalinio pieno gaminimo „technologija“ visada yra tokia pati. Mirkome 1 stiklinę riešutų, sėklų ir t.t., po to skalaujame ir miksuojame blenderyje su 2-3 stiklinėmis vandens. Gerai nukošiame (geriausia per marlę) ir jau paruošta. Likusias „nuosėdas“ galima panaudoti kaip tirštiklį sriuboms ar padažams, kepiniams.
Linkiu Jums kuo daugiau valgyti žuvies!
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes