Menkė druskoje

Receptas iš LRT “Klauskite daktaro”

menkė

Jei nepernešate žuvies kvapo, tai druska taip paslėps jūsų nepageidaujamus kvapus, kad nustebsite jog buvo gaminama žuvis, o namuose sklandys tik citrinos ir žolelių kvapai. Nebijokite, žuvis šsisavins tik tiek druskos, kiek jai reikės, todėl papildomai nesūdykite. Dar geriau būtų jei žuvis būtų su žvynais ir jūs iškepus atskirtumėte tik filė be kaulų ir odos. Tuomet druskos net gali trūkti!

Reikės:

  • 2 kg akmeninės paprasčiausios druskos
  • vandens apie 150-180ml
  • didelė žuvis – apie 700g-1kg
  • kepimo skardos
  • citrinos ir mėgstamų žolelių

EIGA:

  1. Ant skardos išpilti 1 kg druskos, ant jos padėti nuplautą, išdarinėtą žuvį. Į žuvies vidų įdėkite citrinos griežinėlių, rozmarino, čiobrelių ar krapų šakelių.
  2. Užpilkite kitu druskos kilogramu, pašlakstykite vandeniu ir apspauskite, kaip statant smėlio pilį.
  3. Kepkite įkaitintoje iš anksto orkaitėje apie valandą 180C su oro pūtimu.
  4. Ištraukus iš orkaitės, druskos pluta bus kieta. Suskaldykite atsargiai plaktuku ir nuimkite viršutinį kiautą.
  5. Patiekite su pankolio griežinėliais, citrina ir sezoninėmis daržovėmis.

Čia pamatysite kuo naudinga žuvis, kaip pagaminti šį (nuo 35 reportažo minutės)ir dar 2 naujus receptus

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013708626/klauskite-daktaro-zuvys-sirdziai-regejimui-ir-depresijai-gydyti

Skanaus JUMS linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 

 

 

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.