Rekomenduoju rudeninį ir žiemą valgyti daug skaidulų turinčias daržoves ir gaminti patiekalus iš morkų,salierų,ropių, moliūgų ir kopūstinių daržovių.
Salotoms reikės:
- 1 morka, šiaudeliais
- 200 g moliūgo, šiaudeliais
- 150 g saliero šaknies, sutarkuoti šiaudeliais
- 2 žiedynai kalafijoro, pasmulkinti
- 2 lapai pekino kopūsto, smulkiai supjaustyti
- 2 š saulėgrąžų ar moliūgų sėklų
- 2 š moliūgų sėklų aliejaus
- 2 š citrinos sulčių arba natūralaus obuolių acto
- 1/2a.š. druskos
Salotos gaminamos eiga:
Daržoves sutarkuoti, supjaustyti, pagardini aliejumi, citrinos sultimis, druska ir , jei salotoms trūksta aštrumo, pipirais.
Pabarstyti sėklomis ir gardžiuotis lėtai kramtant. Kiekis neribojamas!
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes