Saldainiai ,,Siurprizas”

“Siurprizas saldainiai, 640 g išeiga

EIGA:

  1. Paruošti šaldymo indelį: 10 g ištirpinto kokoso aliejaus ištepti šaldymo indelį, pabarstyti kokoso drožlėmis ir padėti į šaldiklį, kad sustingtų. Tuo tarpu pasiruošti saldainių masę.
  2. Ištirpinti puodelyje ant silpnos kaitros kokoso sviestą ir aliejų.
  3. Įmaišyti eritritolį ir riešutų kremą. Gausis jogurto tirštumo masė.
  4. Į paruoštą masę įmaišyti granolą ir išpilti į paruoštą šaldymo indelį. Išlyginti ir apiberti tarkuotu šokoladu arba jį įmaišyti. Jei masė dar bus šilta, šokoladas ištirps. Jei bus jau pravėsusi, geriau šokoladą patirpinti ir supilti ant saldainių masės.
  5. Indelį dėti nakčiai į šaldytuvą. Po 12-16 valandų sustingusią masę išversti ant lentelės, palikti kol sušils iki kambario temperatūros ir supjaustyti aštriu peiliu. Jei turite laiko, geriau masę išdėti į mažas silikonines formeles, tuomet bus tobulas vaizdas- mini saldainiukai! Pjaustant iš vientiso gabalo gali šiek tiek trupėti.

Pastaba: jei nemėgstate saldžiai, galima mažinti saldiklio kiekį arba iš viso nedėti. Saldumo užteks iš “Smaližiaus granolos” ir joje esančių džiovintų vaisių.

saldainiai

 

Maistingumas

KalorijųBaltymųRiebalųAngliavandenių
619 kcal/100 g9,3 g /100 g179 g / 100 g15 g/100 g

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Ritos Šilenskienės portretas

Dietistė ir “Pirmo Šaukšto” įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


2 komentarai po “Saldainiai ,,Siurprizas”


    • Eglė Janušytė komentuoja:

      Kokosų aliejus yra spaudžiamas iš kokoso ,,mėsos”, o kokosų sviestas gaminamas iš kokoso minkštimo, kuris sumalamas į tepamą pastą 🙂