Raudonųjų ryžių ir džiovintų grybų “Risotto”

Legenda pasakoja, kad raudonuosius ryžius valgyti teisę turėjo tik Senovės Kinijos imperatorius ir jo šeimos nariai bei kariai, dalyvavę kovoje už šalies susivienijimą – šiems reikėjo stiprybės bei greičio. Šiandien ši ryžių rūšis prieinama mums: valgydami ne tik malšiname alkį, bet ir puoselėjame sveikatą. 

Raudonieji ryžiai kur kas pranašesni už baltuosius ir net natūralius. Jie turtingi E bei B grupės vitaminais, įvairiais mikroelementais, ypač geležimi bei kalciu. Negana to, porcija šios rūšies ryžių turi mažiau kalorijų (tik 220 kcal) nei baltieji (apie 330 kcal 100 gramų produkto).

Raudonųjų ryžių nauda:

  • Stiprus antioksidantas. Raudonieji ryžiai veikia kaip antioksidantas, sumažinantis aterosklerozės atsiradimo pavojų.
  • Ląstelienos šaltinis. Ląsteliena, veikdama kaip organizmo šluota, pašalina įvairias kenksmingas medžiagas, kartu ir cholesterolį.
  • Cukraus kiekio kraujyje kontrolė. Nešlifuoti (tame tarpe ir raudonieji) ryžiai dėl ląstelienos gausos pasižymi mažesniu glikeminiu indeksu, dėl to rekomenduojami žmonėms, kontroliuojantiems cukraus kiekį kraujyje.
  • Dailesnės figūros galimybė. Mažas kaloringumas, sudėtinių angliavandenių gausa ir mažas riebalų kiekis liudija, jog raudonieji ryžiai gali būti vartojami kaip puikus dietinis produktas, bandant atsikratyti papildomų kilogramų.

Raudonųjų ryžių ir džiovintų grybų “Risotto”:

Raudonųjų ryžių ,,Risotto” pagaminti reikės:

  • 1 puodelis raudonųjų ryžių + 2 puodeliai vandens;
  • 50-80 g džiovintų baravykų;
  • ½ muskatinio moliūgo – supjaustyti kubeliais;
  • ¼ brokolio – supjaustyti žiedynais;

Prieskoniai:

Salotos:

Morkos, pomidorai, poras, avokadas, alyvuogės ir pan…

Raudonųjų ryžių ,,Risotto” gaminimo eiga:

  1. Suberti nuplautus ryžius į puodą, užpilti vandeniu, suberti visus prieskonius, grybus ir troškinti 30 minučių.
  2. Sudėti moliūgo kubelius ir dar patroškinti 10 minučių.
  3. Sudėti brokolio žiedynus, uždengti, patroškinti 1 minutę ir išjungti.
  4.  Palikti dar 10-15 minučių, kol pravės ir valgyti su sezoninėmis salotomis.

raudonųjų ryžių risotto su džiovintais grybais

raudonųjų ryžių risotto su džiovintais grybais

Skanaus Jums linki

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

 

Susiję produktai


Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *