Kai dar turime obuolių, būtų gaila juos supūdyti ar išmesti. Valgykime sveikesnius pyragus ir vaišinkime draugus Pyragų dienai. Sveikas ir becukris obuolių pyragas. Išeiga: orkaitės kepimo skarda. Ištepti sviestu, pabarstyti kokoso miltais ar kokoso drožlėmis.
“Šlapi” ingredientai: VISUS INGREDIENTUS SUPLAKTI APIE MINUTĘ.
- 4 L dydžio kiaušiniai
- 200 g minkšto sviesto ar tirpinto kokoso aliejaus
- 200 g nuplautų džiovintų datulių
- 200 g grūdėtos varškės
- 200 g obuolių košės (geriau be cukraus)
“Sausi” ingredientai: VISUS INGREDIENTUS SUMAIŠYTI DUBENYJE
- 150 g universalaus pyrago mišinio
- 80 g nuriebalintų kokoso miltų arba džiovintų kokoso drožlių
- 20 g balkšvojo gysločio miltelių arba sėlenų
- 50 g 100proc. kakavos arba saldžiojo pupmedžio miltelių (kerobos)
“Priedai”: VISUS INGREDIENTUS SUMAIŠYTI SU “SAUSAIS” INGREDIENTAIS
- 100 g maltų lazdyno riešutų
- 15-20 vnt džiovintų slyvų, supjaustyti gabaliukais
- 10-15 obuolių (apie 800 g skiltelių)
Obuolių pyragas gaminamas:
Belieka tik viską sumaigyti rankomis viename dideliame dubenyje ir išploti į skardą. Kadangi obuolių bus daug, o tešlos sąlyginai mažai, tai dirkite rankomis- vandenyje sudrėkintu delnu išploti masę į skardą ir kepti įkaitintoje orkaitėje 45-50minučių/170C su oro pūtimu. Stebėti, kad neapdegtų paviršius. Dar šiltą pyragą galima aptepti uogiene. Aš aptepiau aviečių uogiene. Pjaustyti atvėsintą.
Obuolius galima keisti kriaušėmis.
Jei neturite universalaus kepimo mišinio be saldiklių, tai galima keisti nekepintų grikių miltais ir dar įdėti 1 arbat.š sodos ar kepimo miltelių.
Skanių pyragų linki
subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes