Pusryčių košė

Kai taip karšta, norisi gaivių, lengvų pusryčių, kurie neatimtų laiko gaminimui, o skrandis jaustųsi ilgai sotus ir neperkrautas. Tokiais pusryčiais gali tapti begliutenės pilno grūdo košės, praturtintos įvairiais riešutukais, sėklomis, geraisiais riebalais ir, žinoma, uogomis.

bolivinės balandos košė

Pusryčių košė – 2 porcijoms reikės:

  • 100 g ekologiškų soros kruopų;
  • 60 g baltos bolivinės balandos sėklų;
  • 450 g vandens;
  • 2 v.š. kokoso drožlių;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1 a.š. sviesto;
  • 2 v.š. MCT aliejaus;
  • 2 v.š. migdolo riešutų be luobelės;
  • Sezoninių uogų 200-300g.

bolivinės balandos košė

Pusryčių košė – gaminimo eiga:

  1. Kruopas/sėklas nuplauti po tekančiu vandeniu, suberti į puodą ir užpilti vandeniu. Palikti per naktį brinkti. Ryte nupilti vandenį, suberti kokoso drožles, įpilti nurodytą kiekį vandens, druskos ir užvirti. Po 2-3 minučių išjungti ir uždengti puodą rankšluosčiu. Košę šiltai užkloti ir palikti brinkti 20min.
  2. Patiekiant įmaišyti sviesto, aliejaus. Dubenėlyje pabarstyti košę riešutais ir uogomis. Norint saldžiau, rekomenduoju pašlakstyti kerobos sirupu arba Syrup Gold – eritritolio skysta versija.

Skanaus Jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


3 komentarai po “Pusryčių košė