Kai taip karšta, norisi gaivių, lengvų pusryčių, kurie neatimtų laiko gaminimui, o skrandis jaustųsi ilgai sotus ir neperkrautas. Tokiais pusryčiais gali tapti begliutenės pilno grūdo košės, praturtintos įvairiais riešutukais, sėklomis, geraisiais riebalais ir, žinoma, uogomis.
Pusryčių košė – 2 porcijoms reikės:
- 100 g ekologiškų soros kruopų;
- 60 g baltos bolivinės balandos sėklų;
- 450 g vandens;
- 2 v.š. kokoso drožlių;
- Žiupsnis druskos;
- 1 a.š. sviesto;
- 2 v.š. MCT aliejaus;
- 2 v.š. migdolo riešutų be luobelės;
- Sezoninių uogų 200-300g.
Pusryčių košė – gaminimo eiga:
- Kruopas/sėklas nuplauti po tekančiu vandeniu, suberti į puodą ir užpilti vandeniu. Palikti per naktį brinkti. Ryte nupilti vandenį, suberti kokoso drožles, įpilti nurodytą kiekį vandens, druskos ir užvirti. Po 2-3 minučių išjungti ir uždengti puodą rankšluosčiu. Košę šiltai užkloti ir palikti brinkti 20min.
- Patiekiant įmaišyti sviesto, aliejaus. Dubenėlyje pabarstyti košę riešutais ir uogomis. Norint saldžiau, rekomenduoju pašlakstyti kerobos sirupu arba Syrup Gold – eritritolio skysta versija.
Skanaus Jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
labai tiks mano anūkams , ačiū
ačiū už receptus
Ačiū, jums, Rita! 👌👍🙂😘😘😘