Pienių žalias maistas – 3 porcijos:
- 10 pienių žiedų, tiek pat lapelių;
- 10 jauni ridikėlių lapeliai;
- 2 saliero stiebai;
- 150 g brokolio;
- 200 g cukinijos;
- 1 citrina (eko);
- 120 ml natūralaus jogurto (geriau eko);
- 1 v.š. moliūgo sėklų baltymų miltelių;
- 2 v.š. MCT aliejaus;
- 200 ml vandens;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Pienių žalias maistas – gaminimo eiga:
- Viską suplakti apie 2 minutes iki idealios kreminės konsistencijos.
- Jei norite tirščiau, galima mažinti vandens kiekį.
Kitas variantas:
Gyvi vitaminai – 2 porcijos:
- po 7 vnt: pienės ir raktažolės žiedai, jų lapeliai:
- 30 g bertoletijų riešutų:
- 2 saliero stiebai;
- po 120 g šaldytų aviečių ir braškių arba šaukštas džiovintų uogų miltelių;
- 1 v.š inulino;
- 1 v.š MCT ar alyvuogių aliejaus;
- Vandens pagal norą 250-350ml.
Gyvi vitaminai – gaminimo eiga:
- Viską suplakti apie 2 minutes iki idealios kreminės konsistencijos.
- Jei norite tirščiau, galima mažinti vandens kiekį.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes