Baklažanų kremas

Baklažanų kremas – reikės:

baklažanų kremas

Baklažanų kremas – gaminimo eiga:

  1. Graikinius riešutus pamerkti 12val. Nuplauti, nuskalauti.
  2. Baklažanus, subadyti šakute ir kepti orkaitėje 50min/180C.Atvėsinti.
  3. Riešutus ir česnako skilteles suberti į plakiklį ir sumalti apie 15sek./6. Palikti plakiklio inde.
  4. Perpjauti baklažanus ir išskobti minkštimą. Sukrėsti į plakiklį. Suberti prieskonius, sezamo pastą, supilti aliejų ir citrinos sultis. Viską suplakti iki glotnios košelės.
  5. Pateikiant padaryti griovelius, pašlakstyti tyru alyvuogių aliejumi, pabarstyti sėklomis ir papuošti baziliko lapeliais.
  6. Valgyti su daržovių šiaudeliais ar/ir duonele.

baklažanų kremas

Maistinė vertė:

100 g produkto 309kcal 7 g baltymų 29 g riebalų 10 g angliavandenių

 

Skanaus jums linki,

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *