Paukščių pieno tortas su avietėmis

Paukščių pieno tortas su avietėmis tai labai nekaloringas tortukas, kuris priskiriamas žemo glikeminio indekso ir mažo kaloringumo desertams!

TIK 108ckal/100g  Baltymų 4g/riebalų 8g/angliavandenių 6g -100 g produkto. Ingredientai nurodyti mažai formai 18cm diametro. jei kepsite iš karto 25cm., dvigubinkite produktų kiekį. 

Tortas sudarytas iš 3 sluoksnių – biskvito, baltojo sluoksnio -“paukščių pieno” imitacija ir sluoksnio iš sezoninių uogų , t.y. “konfi”.

tortas su avietėmis

tortas su avietėmis

Išsikepame pirmiausia BISKVITĄ. Jam reikės 18cm apvalios silikoninės kepimo formos ir produktų:

  • 2 XL kiaušiniai
  • Eritritolio -saldiklio 20 g
  • Stevijos karamelės skonio arba Stevijos  -10 lašų+6 vanilės ekstrakto 2 lašus
  • Kokoso aliejaus -ištirpinto 20 g
  • Kokoso miltų 20 g
  • Sodos 3 g (1/2 arbat.š)
  • Kokoso grietinėlės (tirštesnio pieno) 30 g

Paukščių pieno tortas su avietėmis biskvitas:

  1. Atskirti baltymus nuo trynių ir išplakti su žiupsneliu druskos iki tvirtų putų. Padėti į šaldytuvą, kad nesukristų.
  2. Suplakti kitame inde iki vienalytės konsistencijos trynius, kokoso grietinėlę, eritritolį, steviją.
  3. Atskirame inde sumaišyti persijotus kokoso miltus ir sodą. Ją nugesinu su citrinos sultimis arba šaukštu verdančio vandens.
  4. Miltus įmaišome į trynių masę, o po to atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.
  5. Purią masę supilame į formą. Prieš tai ją rekomenduoju patepti kokoso aliejumi, nes biskvitas gali prikibti.
  6. Kepti apie 25-30min./180C, kol gražiai paruduos. Ištraukti atvėsinti,

Baltas sluoksnis “Paukščių pienas”

Balto sluoksnio “Paukščių pieno” gaminimas :

  1. Kokoso pieną, saldiklius ir Fiberfin arba krakmolą virti intensyviai maišant 4-5 minutes.
  2. Ištirpinti agar-agarą vandenyje, užvirti ir supilti į kokoso pieną. Išmaištyi šluotele. paliekam atvėsti.
  3. Išplakjame baltymus iki standžių putų, išspaudžiam laimo sultis ir viską atsargiai įmaišome į kokoso pieno masę.
  4. Gautą purų sluoksnį užpilame ant biskvito ir dedame į šaldytuvą. Agar-agaras sutings labai greitai, želatinas kiek ilgiau.

UOGŲ SLUOKSNIS “KONFI”

  • Aviečių ar kitų sezoninių uogų 200 g + papuošimui
  • Eritritolio 15 g
  • 1/2 arbat.š agar-agaro
  • 80 g vandens

EIGA:

  1. Vandenyje išmaišyti agar-agarą ir užvirti arba želatiną (8g) beveik užvirti.
  2. Uogas suplakti su saldikliu, avietes perkošti per tinklelį, kad neliuktų grūdelių ir sumaišyti su agar-agaru.
  3. Gautą sluoksnį užpilti ant torto, po kelių minučių puoštiu uogomis ir dėti nors valandai į šaldiklį, kad galėtume išimti iš formos.’
  4. Kai tortą išimsime iš formos, pabaigti puošti. Šaldytuve gali būti kelias dienas nepakjeitęs formos, spalvų ir skonio.

tortas su avietėmistortas su avietėmis

Nekaloringų ir skanių desertų!

Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė

Susiję produktai:

7.99
Gaukite 80 taškų.
7.99
Gaukite 80 taškų.
Laukiama papildymo

Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.