Pasvajokime apie Viduržemio jūrą… Jei nori nuvyti netikusias mintis apie pasiklydusį pavasarį ir neaiškias vasaros atostogas, kviečiu patiems susikurti vasarišką vaizdelį namuose ir lėkštėse. Namus atgaivinkite kuo nors ryškiu: marinistinės tematikos pagalvėlėmis ar servetėlėmis, įsispirkite į pležines, ryškiau apsirenkite ir, žinoma, vakarienei pasigaminkite Viduržemio jūros populiariausią žuvį Doradą su taure raudonojo vyno.
Pasvajokime apie Viduržemio jūrą – romantiška vakarienė dviems:
- Kiekvienam po Dorada žuvį;
- 1 didelė citrina;
- 400 g muskatinio moliūgo;
Salotoms:
- 5-6 didesni ridikėliai;
- 1 stambus saliero lapkotis;
- 3-4 džiovinti pomidorai;
- 3 šakelės jaunų svogūno laiškų;
- 3 lapai Romaninės salotos;
Prieskoniai: druska, pipirai, bazilikai, čiobreliai, apelsinų balzamikas, vynuogių acto balzamikas, alyvuogių aliejus.
Gaminimo eiga:
- Žuvį išplauti, viduje pabarstyti druska, pipirais, bazilikais ir įdėti po ¼ citrinos. Padėti ant kepimo popieriaus, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Užvošti kita skarda ir kepti 20min./175C? Su oro pūtimu.
- Moliūgą supjaustyti kubeliais, apibarstyti druska, čiobreliais, bazilikais, pašlakstyti aliejumi ir, kai baigsis kepimo laikas 20 min, suberti šalia žuvies. Kepti neuždengus 10min./175C.
- Pasiruošti salotas: viską supjaustyti, išmaišyti ir pagardinti druska, pipirais, likusios citrinos sultimis, balzamikais ir alyvuogių aliejumi.
Tokia žuvis su gaiviomis salotomis vakarienei – sotu, skanu, neapsunkina kūno, primena geras atostogas Graikijoje….
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes