Tiems kas nesupranta mitybos be mėsos, rekomenduoju baigti kepti kotletus! Kodėl? Būdas kurį pasiūlysiu taupo jūsų sveikatą ir laiką. Kepimas be riebalų, orkaitėje išvaduos jus nuo stovėjimo prie keptuvės, aptaškytos plytelės valymo ir riebios keptuvės plovimo. O sumažinus riebalus mityboje , padėkos jūsų kraujagyslės. Taigi, įsijunkite orkaitę, į kepimo skardą įklokite kepimo popierių su pakeltais kraštais. Drėgnomis rankomis formuokite iš faršo kukuliukus, kepsnelius ar zuikučius, dėkite ant popieriaus. Galite pabarstyti sezamu ar žolelėmis. Įpilkite į skardą 150 ml vandens, įmeskite kelis lauro lapus, pridenkite kita skarda ar kitu popieriaus lakštu ir kepkite 40 min./180C . Kol keps maltiniai, pasidarykite mėgstamas salotas ar daržovių troškinį.
Faršui:
- 800 g kokybiškos mėsos. Aš gaminu tik iš žvėrienos, bet galite rinktis jautieną ar kiaulieną
- 2 dideli svogūnai
- 1 morka
- 5 skiltelės česnako
- sauja krapų ir petražolių
- druskos, pipirų, čiobrelių
Viską sumalti per mėsmalę, išminkyti ir kepti. Kiaušinio dėti nebūtina.
Troškiniui:
- Į keptuvę įdėti maža šaukštą ghee, suberti supjaustytas morkas, šaldytas šparagines pupeles ( atėjo metas tuštinti vasaros derlių iš šaldiklio).
- Uždengti ir troškinti 10 min.
- Padažo jokio nereikia, nes skysčio užtenka nuo troškinio, o mėsą padės suvirškinti rauginti agurkai. Sotus patiekalas su minimaliu kiekiu riebalų.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes