Pievagrybiai su salotomis

Pievagrybiai sunkiau virškinamas produktas, todėl rekomenduoju valgyti su žaliomis daržovėmis. Fermentai, esantys šviežiose daržovėse padės suskaidyti grybų baltymus ir nesijausite apsunkę, nepūs pilvo.

Pievagrybiai su salotomis, 3  porcijos:

  • 450 g rudųjų pievagrybių, perpjauti pusiau
  • 2 dideli svogūnai, griežinėliais
  • 5-6 skiltelės česnako
  • 2 morkos, kubeliais
  • Kepimui-1 š ghee sviesto

prieskoniai: 1 a.š čiobrelių, druskos, pipirų, 1/2 a.š mairūno

papuošti : krapų ar svogūnų laiškų

Keptuvėje į įkaitintą sviestą suberti svogūnus, česnakus, prieskonius. Pakepti 2 min.

Suberti morkas, grybus, išmaišyti ir uždengti. Sumažinti ugnį, uždengti dangtį  ir troškinti 6-7 min. Tuo tarpu pasiruošti salotas.

Salotoms:

  • 1 morka, sutarkuoti plonais šiaudeliais
  • 3 pomidorai, kubeliais
  • sauja špinatų lapelių
  • 1/4 brokolio, smulkiais žiedynėliais

gardinti tik druska, aliejumi ir natūraliu obuolių actu

Sumaišyti daržoves, paskaninti, nepersistengti su druska.

Salotos turi lėkštėje užimti didesnę dalį!

pievagrybiai su salotomis

Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.