Patiekalas tinkantis ir pietums, ir vakarienei. Rekomenduoju keisti daržoves pagal sezoną. Suvynioti galima kaip nuotraukoje arba kaip video. Svarbu išsaugoti vitaminus ir paslaptį.
“Lašišos vokeliai” – 3 porcijos
- 300 g(3x100g) lašišos filė
- 4 skiltelės česnako, susmulkinti
- 5 saliero stiebai, supjaustyti 1cm pločio gabaliukais
- 1 laimo sultys lašišai pašlakstyti
Eiga:
- Ant kepimo popieriaus lakšto padėti po lašišos filė, pašlakstyti laimo sultimis
- Ant viršaus suberti česnakus ir supjaustytus salierus.
- Užlenkti kraštines į vidų, galus susukti ir persmeigti krapštuku.
- Kepti 20min. / 190C. Tuo tarpu pasiruošti salotas.
- Patiekiant pabarstyti kapotais krapais.
Salotos prie lašišos:
- 1/2 cukinijos, sutarkuoti šiaudeliais
- 1 geltona paprika, kubeliais
- 1/2 ledinės salotos gūžės, suplėšyti
- 4-5 svogūno laiškų kuokšteliai, supjaustyti įstrižai
- 1 sauja špinatų lapelių
Sumaišyti visus ingredientus. Jei trūksta, įberti druskos.
Pagardinti laimo ar citrinos sultimis, pašlakstyti 2š sėmenų/alyvuogių ar kanapių aliejumi.
O kaip suvynioti ir motyvacinis pokalbis apie svorio metimą ir kovą su negalavimais sveiku maistu, žiūrėkite čia:
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes