Ingredientai (2 asmenims):
- 1 indelis riccota sūrio 200 g.
- 1 indelis 300 g natūralaus eko jogurto
- 200 ml aviečių (šaldytas avietes atitirpinti iš anksto)
- 4 v.š. kerobos sirupo
- 4-5 džiovintos eko figos
Gaminimo eiga:
- Riccota sūrį sumaišyti su jogurtu, išdėti į lėkštes. Apipilti atitirpintomis avietėmis ar kitomis uogomis.
- Supjaustyti figas nedideliais gabaliukais ir užberti ant uogų.
- Viską pašlakstyti saldžiojo pupmedžio (kerobos) sirupu.
Kodėl verta vartoti kerobos sirupą?
Žmonės, kurie į racioną įtraukia kerobos sirupą, pajaus daug privalumų, nes šis saldus kaip medus produktas mažai kaloringas, bet turtingas maistinėmis medžiagomis.
Sirupo sudėtyje yra pektinas, vitaminai (rekordinis kiekis vitamino B), vertingos mineralinės medžiagos (ypač daug kalcio, kalio, magnio). Caroba sirupas turi antioksidantų, imunostimuliuojančių, baktericidinių savybių ir tonizuojantį efektą.
Pupmedžio sirupo naudojimas yra rekomenduojamas, kai kaimuoja:
- plaučių ligos;
- onkologinės ligos;
- susilpnėjęs imunitetas;
- sumažėjęs metabolizmas;
- disbiozė;
- vidurių užkietėjimas (“tingus” žarnynas);
- sutrikimai seksualinėje srityje, impotencija;
- menopauzė moterims;
- dantų ligos;
- infekcinės ligos;
- migrena;
- nerviniai sutrikimai.
Gydytojai primygtinai rekomenduoja kerobą rūkantiems žmonėms, kenčiantiems nuo pasikartojančio bronchito. Dėl savo antioksidacinių savybių, saldžiojo sirupo naudojimas vietoj cukraus ar medaus pratęs jaunystę.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes