Kremiški pomidorų ir paprikų makaronai

Reikės:

  • Jums patinkančių makaronų
  • Pomidorų
  • Paprikos
  • Česnako
  • Raudonojo svogūno
  • Dvigubai koncentruotos pomidorų pastos
  • Prieskonių (bazilikas, oregano, druska, pipirai)
  • Grietinėlė
  • Pagardinimui galima rinktis buratą ar bet kokį kitą sūrį
  • Papuošimui galima naudoti šviežią baziliką

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitėje iškepti norimą kiekį pomidorų, paprikų ir česnako (žinoma prieš tai pagardinus prieskoniais ir aplaksčius su šiek tiek alyvuogių aliejumi). Kepti apie ~30min.
  2. Įdedame virti makaronus į gerai pasūdytą vandenį
  3. Kol makaronai verda keptuvėje apkepame raudonąjį svogūną
  4. Svogūnams šiek tiek pakepus dedame pomidorų pastos ir gerai pamaišome
  5. Į keptuvę su pomidorų ir svogūnų masę pilame makaronų vandens ir gerai išmaišome
  6. Kai orkaitėje iškepa daržovės jas sutrinti iki vientisos masės. Prieš trinant patariame įpilti šiek tiek makaronų vandens
  7. Sutrynus pomidorus ir papriką supilti į keptuvę.
  8. Į visą bendrą padažo masę įpilti šlakelio grietinėles ir padažui leisti šiek tiek pasitroškinti.
  9. Į keptuvę kartu su padažu, suberti išvirtus makaronus. Ir kelias minutes leisti makaronams įsigerti padažo.
  10. Skoniui pagardinti naudokite buratos sūrį, jis suteiks makaronams kremiškumo ir itin švelnų skonį.

Skanaus!

Receptas pagal: Sonatą Ščiukinaitę, Instagram: @sciukinaite.


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.