Reikės:
- Jums patinkančių makaronų
- Pomidorų
- Paprikos
- Česnako
- Raudonojo svogūno
- Dvigubai koncentruotos pomidorų pastos
- Prieskonių (bazilikas, oregano, druska, pipirai)
- Grietinėlė
- Pagardinimui galima rinktis buratą ar bet kokį kitą sūrį
- Papuošimui galima naudoti šviežią baziliką
Gaminimo eiga:
- Orkaitėje iškepti norimą kiekį pomidorų, paprikų ir česnako (žinoma prieš tai pagardinus prieskoniais ir aplaksčius su šiek tiek alyvuogių aliejumi). Kepti apie ~30min.
- Įdedame virti makaronus į gerai pasūdytą vandenį
- Kol makaronai verda keptuvėje apkepame raudonąjį svogūną
- Svogūnams šiek tiek pakepus dedame pomidorų pastos ir gerai pamaišome
- Į keptuvę su pomidorų ir svogūnų masę pilame makaronų vandens ir gerai išmaišome
- Kai orkaitėje iškepa daržovės jas sutrinti iki vientisos masės. Prieš trinant patariame įpilti šiek tiek makaronų vandens
- Sutrynus pomidorus ir papriką supilti į keptuvę.
- Į visą bendrą padažo masę įpilti šlakelio grietinėles ir padažui leisti šiek tiek pasitroškinti.
- Į keptuvę kartu su padažu, suberti išvirtus makaronus. Ir kelias minutes leisti makaronams įsigerti padažo.
- Skoniui pagardinti naudokite buratos sūrį, jis suteiks makaronams kremiškumo ir itin švelnų skonį.
Skanaus!
Receptas pagal: Sonatą Ščiukinaitę, Instagram: @sciukinaite.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes