Ingredientai (2 porcijoms):
- 1 pakelis konjako makaronų
- 2 gabaliukai lašišos filė (~150g. kiekvienas)
- 1 paprika
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- Druska pagal skonį
Padažui:
- 1 šaukštelis garstyčių
- 1 šaukštas balzaminio acto kremo
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštelis probiotinės ląstelienos sirupo “Nick’s Fiber Syrup Clear” arba medaus – jei norisi saldumo
Gaminimo eiga:
- Įkaitinti gruzdintuvę arba orkaitę ir kepti lašišą (pabarstytą druska ir mėgstamais prieskoniais) 180 °C temperatūroje apie 15 minučių, priklausomai nuo storio.
- Supjaustyti papriką juostelėmis ir pakepinti keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus, kol suminkštėja ir šiek tiek apskrunda. Išimti į atskirą indelį.
- Nuplauti konjako makaronus po šaltu vandeniu, tada pakepinti sausoje keptuvėje 2–3 minutes, kad pašalinti drėgmę.
- Makaronus sumaišyti su paprika, įpilti paruoštą padažą (balzaminis kremas, garstyčios, citrina, alyvuogių aliejus), pagardinti trupučiu druskos ir trumpai pakaitinti.
- Sudėti viską į lėkštę, ant viršaus uždėti keptą lašišą.
Skanaus!

Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes