Konjako makaronai su lašiša

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 1 pakelis konjako makaronų
  • 2 gabaliukai lašišos filė (~150g. kiekvienas)
  • 1 paprika
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druska pagal skonį

Padažui:

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinti gruzdintuvę arba orkaitę ir kepti lašišą (pabarstytą druska ir mėgstamais prieskoniais) 180 °C temperatūroje apie 15 minučių, priklausomai nuo storio.
  2. Supjaustyti papriką juostelėmis ir pakepinti keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus, kol suminkštėja ir šiek tiek apskrunda. Išimti į atskirą indelį.
  3. Nuplauti konjako makaronus po šaltu vandeniu, tada pakepinti sausoje keptuvėje 2–3 minutes, kad pašalinti drėgmę.
  4. Makaronus sumaišyti su paprika, įpilti paruoštą padažą (balzaminis kremas, garstyčios, citrina, alyvuogių aliejus), pagardinti trupučiu druskos ir trumpai pakaitinti.
  5. Sudėti viską į lėkštę, ant viršaus uždėti keptą lašišą.

Skanaus!

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.