Konijako šaknies miltų makaronai su daržovėmis, 2 porcijos:
- 1 pakelis (380 g) konjac ekologiškų miltų makaronų „Angelo plaukai“
- 200 g smulkiavaisių pomidorų
- ¼ brokolio žiedynų
- 2/3 jaunos cukonijos
- 2 v.š. džiovintų pomidorų kubelių
- 2-3 skiltelės česnakų
- 1 maža pakuotė mocarella rutuliukų
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- Druskos, pipirų
EIGA:
1. Užkaiskite puodą su vandeniu. Kol užvirs vanduo, susismulkinkite vienodo dydžio gabaliukais visas daržoves, česnaką sukapoti smulkiau.
2. Į verdantį vandenį supilti pakuotę makaronų (vienai porcijai pusę pakuotės) ir virti 2 minutes. Nukošti, vandenį išpilti (galima palikti 40ml).
3. Į tą patį puodą su paliktu šlakeliu skysčio nuo makaronų įpilti 2 v.š. aliejaus, suberti visas daržoves ir 1 min pakaitinti maišant. Ant daržovių sudedami nuvarvinti makaronai, pabarstyti viską prieskoniais, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir uždengti. Pakaitinti dar 2 minutes.
4. Makaronai patiekiami su mocarella rutuliukais arba tarkuotu parmezano sūriu.
Video receptą žiūrėkite:
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Ponia Rita, ačiū! Labai patiko šis patiekalas. Buvau išsiilgusi makaronų 🙂 . Dariau tiksliai pagal receptą, tik panaudojau konjako makaronus su špinatais.
Gamindama konijako makaronus minėjote, kad patiekalą galima papuošti žiedais. Parašysiu, kokius žiedus rinkau šią vasarą. Ogi darže priaugo galybė rukolų (gražgatsčių). Antroje vasaros pusėje kad pradėjo žydėti.. ! Buvo daugiametės ir vienmetės, o žiedai-geltoni arba balti su gražiais dryžiukais. Tuos žiedus laikas nuo laiko skindavau (nugalėdavau tinginį) ,viskas juk dėl grožio!
Tada sudėdavau į stiklainius arba švarias skardines nuo kavos (jokių plastikinių vienkartinių : ))) ir-į šaldiklį. Gink dieve, negalima jų suspausti. Tiesiog nuplauni, apdžiovini ir dedi. Dėžutę pridėdavau per tris kartus. Žiemą šiuos gražuolius žiedelius galima dėti: į salotas, makaronus,na, kur tik norisi ar reikia tiesiog papuošti.Galima prisivalgyti daug-kiek norisi šių žiedų. Skonis-kaip gražgarstės lapelių. Skanaus ir-būkite sveikos, laimingos.
Ačiū. Nuostabus pasidalinimas. Man labai skanu cukinijų, agurkų žiedai, levandų, petunijų
Ačiū, miela Aušra, už pasidalinimą. Man skaniausi cukinijų, agurkų, petunijų žiedai:)