KETO receptas – be cukraus ir gliuteno (7 vnt.)
- 1 kiaušinis
- 3 šaukštai stevijos (30 gramų)
- 2 šaukštai kokoso aliejaus (20 gramų)
- 20 gramų kokoso drožlių
- 60 gramų migdolų miltų
Taip pat labai dera kartu su džiovintomis uogomis, riešutais ar saulėgražų/moliūgų sėklomis.
Veganiškas receptas be gliuteno (8 vnt)
- Trintas bananas
- 2 šaukštai cukraus, (20 gramų) – galima gaminti ir be cukraus, bet sausainių konsistencija būna labai minkšti. Cukrus suteikia šiek tiek traškumo sausainio kraštams
- 2 šaukštai kokoso aliejaus (20 gramų)
- 20 gramų kokoso drožlių
- 90 gramų migdolų miltų
- 50 gramų džiovintų spanguolių be pridėtinio cukraus (su obuolių sultimis)
Gaminimo eiga:
1. Visus turimus ingridientus dubenyje sumaišome.
2. Formuojam rutuliuką, kurį suspaudžiam į 0,5 cm storio sausainį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3. Dedam į iki 185 laipsnių įkaitusią orkaitę ir kepam 15-20 min (priklauso nuo orkaitės – stebėkite, kai gražiai paruduos).
4. Išėmus sausainiai yra minkštos konsistencijos, tad nuimkite nuo skardos ir palaukite, kol atvės, kad sustandėtų.
Skanaus Jums linki,
Justina Zigmantė (Instagram – @allergy_friendly_recipes)
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Puiku!