Kokosiniai sausainiai – tinka KETO ir veganams

KETO receptas – be cukraus ir gliuteno (7 vnt.)

  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai stevijos (30 gramų)
  • 2 šaukštai kokoso aliejaus (20 gramų)
  • 20 gramų kokoso drožlių
  • 60 gramų migdolų miltų

Taip pat labai dera kartu su džiovintomis uogomis, riešutais ar saulėgražų/moliūgų sėklomis.

Veganiškas receptas be gliuteno (8 vnt)

  • Trintas bananas
  • 2 šaukštai cukraus, (20 gramų) – galima gaminti ir be cukraus, bet sausainių konsistencija būna labai minkšti. Cukrus suteikia šiek tiek traškumo sausainio kraštams
  • 2 šaukštai kokoso aliejaus (20 gramų)
  • 20 gramų kokoso drožlių
  • 90 gramų migdolų miltų
  • 50 gramų džiovintų spanguolių be pridėtinio cukraus (su obuolių sultimis)

kokosiniai sausainiai

Gaminimo eiga:

1. Visus turimus ingridientus dubenyje sumaišome.

2. Formuojam rutuliuką, kurį suspaudžiam į 0,5 cm storio sausainį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

3. Dedam į iki 185 laipsnių įkaitusią orkaitę ir kepam 15-20 min (priklauso nuo orkaitės – stebėkite, kai gražiai paruduos).

4. Išėmus sausainiai yra minkštos konsistencijos, tad nuimkite nuo skardos ir palaukite, kol atvės, kad sustandėtų.

Skanaus Jums linki,

Justina Zigmantė (Instagram – @allergy_friendly_recipes)


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Kokosiniai sausainiai – tinka KETO ir veganams