Naikiname atsargas!!! Norėčiau pakviesti Jus iš spintelių ir šaldiklių išsitraukti pamirštus džiovintus bei šaldytus grybus ir nuskraidinti juos į Briuselį! Jei grybų atsargų nebeturite – dar galite pasinaudoti proga įsigyti paskutinius džiovintus grybus iš www.pirmassaukstas.lt.
Pietūs „Grybai Briuselyje“ – 2 porcijos
Reikės:
- 200 g šviežių ar šaldytų baravykų/pievagrybių, ,,reishi” ar kitų grybų;
- 25 g džiovintų raudonikių/baravykų ar pievagrybių;
- 1 didelis svogūnas (100g);
- 15 g ghee sviesto;
- 200 g briuselio kopūstėlių;
- Prieskoniai: 1 a.š. ciberžolės, lauro lapas, druska, pipirai;
Gaminimo eiga:
- Puode ištirpinkite sviestą, suberkite ciberžolę, išmaišykite. Įmeskite lauro lapą ir suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus. Viską pakepinkite 1-2min.
- Suberkite pasmulkintus grybus (jei grybai buvo atšildyti – būtinai supilkite išsiskyrusį skystį), suberkite džiovintus grybus. Jei dar trūksta skysčio, įpilkite 120ml vandens ar skysčio nuo džiovintų grybų (jei buvote pamerkę iš anksto). Puodą uždenkite ir patroškinkite 10-12min. ant mažos kaitros. Kol grybai troškinasi, paruoškite briuselio kopūstėlius.
- Į puodą suberkite nesmulkintus kopūstėlius ir prieskonius, viską išmaišykite ir uždenkite. Po 1 minutės išjunkite ir palikite dar pastovėti 5 min.
Valgykite su kepta makaronine cukinija ar keto duonele.
P.S. Neišvaizdu, bet nepaprastai skanu ir sotu!
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes